Go Back
Print
Recipe Image
Notes
Smaller
Normal
Larger
Print Recipe
Salat med bagt græskar og rødbede
Solid salat der kombinerer sødt, salt, stærkt og sprødt
Prep Time
20
minutes
mins
Cook Time
25
minutes
mins
Total Time
45
minutes
mins
Course:
Frokost, Salat
Cuisine:
Dansk fusion
Keyword:
prep dagen før, Vegetarisk
Ingredients
Bagt græskar
1
stk
lille hokkaido græskar
eller ½ stort
1
stk
chili
4
fed
hvidløg
2
spsk
olivenolie
1
tsk
salt
1
tsk
timian
2
stk
tomater skåret i tern
friske tomater
Bagte rødbeder
4
stk
rødbeder
½
tsk
salt
1
spsk
olivenolie
Salaten
2
stk
julesalathoveder
1
bakke
rucola
1
dl
hakkede mandler
eller hasselnødder
1
pakke
fetaost
½-1
dl
olie/balsamico dressing
Instructions
Bagt græskar
Skær græskarret ud i både og skær skrællen af
Skær bådene i bidder ca 2 cm
Skær hvidløg og chili i små stykker
Skær tomaterne ud i små tern
Bland hvidløg, chili, tomater, timian, salt og olivenolie
Hæld græskarternene i en skål og bland dressingen godt rundt
Fordel det hele på en bageplade (1 lag) og bag dem på 200 gr i ca 20-23 minutter. Der må gerne være lidt bid tilbage så græskarret ikke er for smattet
Kom på køl bagefter
Bagte rødbeder
Skræl rødbederne og skær dem i skiver a ca ½ cm
Halver hver skive
Fordel på en bageplade og hæld olie over
Bag på 200 gr i ca 25 minutter. Bag det evt. sammen med græskar på varmluft
Kom dem på køl
Salaten
Find et relativt fladt fad som salaten skal serveres på
Skyl julesalaten, skær enden af og fordel bladene i kanten af fadet hele vejen rundt
Fordel rødbeder og græskar jævnt rundt på fadet
Fordel rucola på fadet
Fordel feta og mandler jævnt rundt oven på rucolaen
Put dressing over og server
Notes
Salaten er flot og farverig og kan godt pifte bordet op hvis den er anrettet pænt