Salat med bagt græskar og rødbede

En god, solid salat med bagte rodfrugter er genialt som supplement til en steg eller lignende hvis man skal have gæster (og ikke orker at koge, mose og brase samtidigt med at man trækker vin op). Rodfrugterne kan ordnes aftenen inden, og salaten skal bare samles på dagen. Nemt.

Jeg har serveret denne salat sammen med kærnemælksmarineret kylling og hjemmebagt brød til.

Salat med bagt græskar og rødbede

Solid salat der kombinerer sødt, salt, stærkt og sprødt
Prep Time20 mins
Cook Time25 mins
Total Time45 mins
Course: Frokost, Salat
Cuisine: Dansk fusion
Keyword: prep dagen før, Vegetarisk

Ingredients

Bagt græskar

  • 1 stk lille hokkaido græskar eller ½ stort
  • 1 stk chili
  • 4 fed hvidløg
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk timian
  • 2 stk tomater skåret i tern friske tomater

Bagte rødbeder

  • 4 stk rødbeder
  • ½ tsk salt
  • 1 spsk olivenolie

Salaten

  • 2 stk julesalathoveder
  • 1 bakke rucola
  • 1 dl hakkede mandler eller hasselnødder
  • 1 pakke fetaost
  • ½-1 dl olie/balsamico dressing

Instructions

Bagt græskar

  • Skær græskarret ud i både og skær skrællen af
  • Skær bådene i bidder ca 2 cm
  • Skær hvidløg og chili i små stykker
  • Skær tomaterne ud i små tern
  • Bland hvidløg, chili, tomater, timian, salt og olivenolie
  • Hæld græskarternene i en skål og bland dressingen godt rundt
  • Fordel det hele på en bageplade (1 lag) og bag dem på 200 gr i ca 20-23 minutter. Der må gerne være lidt bid tilbage så græskarret ikke er for smattet
  • Kom på køl bagefter

Bagte rødbeder

  • Skræl rødbederne og skær dem i skiver a ca ½ cm
  • Halver hver skive
  • Fordel på en bageplade og hæld olie over
  • Bag på 200 gr i ca 25 minutter. Bag det evt. sammen med græskar på varmluft
  • Kom dem på køl

Salaten

  • Find et relativt fladt fad som salaten skal serveres på
  • Skyl julesalaten, skær enden af og fordel bladene i kanten af fadet hele vejen rundt
  • Fordel rødbeder og græskar jævnt rundt på fadet
  • Fordel rucola på fadet
  • Fordel feta og mandler jævnt rundt oven på rucolaen
  • Put dressing over og server

Notes

Salaten er flot og farverig og kan godt pifte bordet op hvis den er anrettet pænt

Andre salater

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.