Salat med varmrøget laks

Røgning (nej, ikke rygning) er en metode til at konservere kød og fisk på. Varmrøgning foregår ved høje temperaturer (40-80 gr) og derfor får laksen en tekstur som om den er bagt eller stegt. Man varmrøger laks udelukkende for smagens skyld – det har ingen konserverende effekt. Koldrøgning, som foregår på meget lavere temperaturer (15-20 gr) vil derimod have en konserverende effekt (tænk bacon, skinke, pølser og den slags der kan holde sig i evigheder). Anyways, en varmrøget laks smager forrygende i sig selv på et stykke brød, men udgør på en sprød salat et helt festmåltid.

Salat med varmrøget laks

Prep Time10 minutes
Cook Time15 minutes
Total Time25 minutes
Course: Frokost, Hovedret
Cuisine: Dansk fusion
Keyword: Salat
Servings: 2 personer

Ingredients

  • 200 gr varmrøget laks
  • 1 stk hjertesalat et hovede (de kommer som regel i pakker med 2)
  • 10 blade radicchio
  • 1/4 stk spidskål
  • 1 bundt dild
  • 6 stk cherry tomater kan udelades eller erstattes med peberfrugt eller agurk
  • 6 stk soltørrede tomater
  • 1 håndfuld mandler
  • ½ dl quinoa

Dressing

  • 1 tsk dijonsennep
  • 1 spsk balsamicoeddike
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 stk skalotteløg

Instructions

  • Kog quinoa i dobbelt så meget vand som quinoa (dvs 1 dl vand her) i 12 minutter uden låg. Tag dem af blusset og læg låg på og lad dem hvile i 5 minutter.
  • Skyl salaterne. Hak spidskålen fint, men del radiccio og hjertesalat i hele blade. Skær skalotteløg og bland dressingen.
  • Læg salatblade side om side langs fadet. Læg spidskål i midten. Lag quinoa på. Fordel tomater og hæld dressingen på.
  • Fordel laksen på salaten og slut af med at drysse dild og mandler over det hele.

Prøv også disse salater

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.