Nordisk hummus

Kan man lave hummus på andet end kikærter? Nogen gange får jeg lyst til at eksperiementere, og jeg er åbenbart inde i en hummus-fase. Da jeg lavede gule ærter (se her) købte jeg en pose gule flækærter. De kommer i ret store mængder, så der var en halv pose tilbage, som bare lå og ventede på, at noget skulle ske. Jeg er ret opsat på frugality, når det gælder forbrug, og især madforbrug. Alt skal bruges og intet skal smides ud. Derfor skulle de gule flækærter altså bruges til et eller andet… Gule ærter er meget lækkert (selvom nogen har refereret til det som en skilsmisse-ret (sic!)). Men det er motherf besværligt at lave, så det kommer ikke til at ske lige snart. Som sagt, jeg er i en hummusfase i øjeblikket, fordi det er plantebaseret (vi skal spise mindre kød), det er lækkert (citron mmm) og det er mættende.

Så flækærter til hummus – det kan man godt. Flækærter smager helt utroligt meget ligesom kikærter. Konsistensen er lidt anderledes når de er kogt, fordi de er halve og smatter lidt mere ud end kikærter. Men i en hummus er det ret lige meget, da alt bliver blendet sammen. I stedet for sesam, har jeg brugt en anelse mere olivenolie end i en normal hummus.

Nordisk hummus

Hummus kan spises morgen, middag og aften
Prep Time15 minutes
Cook Time1 hour 15 minutes
I blød12 hours
Total Time12 hours 17 minutes
Course: Apero
Cuisine: Dansk fusion
Keyword: Tilbehør

Equipment

 • Food processor

Ingredients

 • 2 dl gule flækærter
 • 2 citroner (saften af)
 • 1 dl olivenolie
 • 1 bundt purløg (lille)
 • 4 stk forårsløg
 • 2 fed hvidløg
 • 1 tsk salt

Instructions

 • Sæt ærterne i blød natten over.
 • Kog ærterne i en time til halv anden.
 • Dræn vandet fra og køl ærterne ned. Pres saften af 2 citroner. Pil hvidløg og skræl forårsløg. Blend ærter, citronsaft, olivenolie og krydderurter. Smag til med salt og evt. mere olivenolie. Spis med crudité, brød eller focaccia til.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.