Marokkansk gulerodsalat

Dette er en skøn og nem salat, som er smart at hive frem når køleskabet er lidt halvtomt. Da gulerødderne skal varmes, gør det ikke noget de er lidt kedelige i udgangspunktet. Marokkansk gulerodsalat kommer i alle mulige afskygninger og hvis man vil, kan man spice den op med granatæble eller mynte og kikærter. Her holder jeg mig til den helt minimalistiske version med gulerødder, løg og krydderier. Den kan serveres med merguez pølser og lidt cous cous og så er der middag på næste-et kvarter og i hvert fald middag på en halv time.

Marokkansk gulerodsalat

Denne salat kan varieres med nødder og kikærter, persille, mynte og granatæble
Prep Time5 minutes
Cook Time15 minutes
Total Time20 minutes
Course: Garniture, Salat
Cuisine: Marokko
Keyword: Middag på en halv time

Ingredients

  • 8 gulerødder mellemstørrelse
  • 6 fed hvidløg
  • 4 drys spidskommen
  • 1 knsp kanel
  • 1 spsk æbleeddike
  • 2 spsk olivenolie

Instructions

  • Skræl gulerødder og hak dem groft. Sauter dem i olivenolie. Imens skrælles hvidløg og skalotteløg og de hakkes fint. Lad dem stege med gulerødderne på middelvarme. De må ikke branke. Tilsæt lidt æbleeddike og alle krydderier og lidt salt.

Notes

Tilføj ½ chili eller tørret chili hvis det må være lidt stærkt

Prøv også disse opskrifter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.