Vegansk karry

Man kunne også kalde den oprydnings-karry, for princippet er at bruge de sørgelige smid-ud-klare grøntsager i køleskabet, og så er den tilfældigvis plantebaseret uden kød eller mælkeprodukter. Opskriften kan varieres efter hvad man har liggende, så længe de grundlæggende elementer karry og kartofler er der. Chiafrø kan erstattes af alle former for bønner eller linser eller spinat. Det vigtigeste er næsten at få brugt alt det, der ellers vil blive smidt ud. Retten her er forholdsvis stærk, så reducer eventuelt mængden af chili.

Vegansk karry

Ryd op i køleskabet og undgå madspild
Prep Time15 minutes
Cook Time15 minutes
Total Time30 minutes
Course: Hovedret
Cuisine: indisk fusion
Keyword: Middag på en halv time
Servings: 1

Ingredients

  • 1 chili rød
  • 1 ingefær tommeltot størrelse
  • 1 løg stort
  • 9 kartofler små
  • 2 gulerødder
  • 2 tsk karry madras
  • 5 fed hvidløg
  • ½ dl vand
  • 1 knivspids kanel the secret ingredient
  • ½ dl chiafrø
  • 1 æble til topping
  • 1 forårsløg til topping

Instructions

  • Sæt chiafrø i blød i lidt vand (1 dl ca). Skær løg ud i skiver i kvarte. Hak hvidløg, ingefær og chili fint. Skræl kartofler og skær dem i tern. Skræl gulerødder og skær dem i skiver. Varm olie i en gryde. Sauter løg et par minutter på kraftig varme. Tilsæt chili, hvidløg, og ingefær og lad det stege et minuts tid. Tilføj kartofler og gulerødder og karry. Rør grundigt i gryden. Skru ned på medium varme. TIlføj vand, salt og kanel, bland det grundigt og lad det simpre videre på lav varme med låg i ca. 10 minutter. Pas på det ikke brænder på!
    Imens skræller man æble og forårsløg og skærer begge i tern eller skiver.
    Når kartoflerne er møre, tilføjes chiafrø (som nu er grødagtige) og det blandes rundt. Server med æble og forårsløg på toppen.

Prøv også disse vegetariske opskrifter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.