Broccolifrikadeller

Hvem kan lide broccoli i sin rene form? Nej vel. Broccoli skal forklædes med bacon og dressing, iklædes smeltet ost og hvis alt andet er udtømt, kan man vel stege det i rigeligt olie, så smager alting godt.

Denne her opskrift på broccolifrikadeller eller broccolicroquetter har givet mig anledning til en del selvransagelse og Wikipedia-opslag. Min tvivl kom sig af klimadebat og kødfriedage. OK så vi kører flere kødfrie dage, I get it. Men hvad skal vi spise i stedet? En masse grøntsager. OK. Men hvor bliver de dyrket, de grøntsager? Et hurtigt opslag på Nemlig.com viser, at selv de grøntsager jeg anser som danske – blomkål og spidskål og den slags (og broccoli selv om det kommer fra Sydeuropa) bliver dyrket i hhv. Spanien og Holland. Er det bedre at spise et broccoli der skal transporteres fra Spanien end en gris der kommer fra Nørre Snede?

For at være ærlig, er jeg ret i uafklaret omkring hvordan man bør agere rent madmæssigt i forhold til klima. Jeg tror foreløbigt jeg holder mig til, at vi bør spise mindre kød og flere grøntsager generelt. Det gør så ikke så meget, om de kommer fra Spanien. Hvis man skulle forsage alt, der ikke er produceret lokalt, var der ikke noget tilbage.

Tilbage til opskriften på broccolifrikadeller. Det gode ved dem, udover at de camouflerer den rå broccolismag er, at:

 • De har en sej farve
 • De slår tre fluer med et smæk: protein, grønt og kulhydrader så du behøver kun at lave en ting til aftensmad (men det er måske en anelse kedeligt, så jeg vil anbefale at servere kartofler eller ris til)
 • De smager faktisk godt

Broccolifrikadeller

Broccolifrikadeller er virkelig lækre og er et grønt alternativ til de gammeldags af slagsen
Prep Time15 minutes
Cook Time15 minutes
Keyword: Vegetarisk

Ingredients

 • 1 hel broccoli finthakket
 • 4 fed hvidløg finthakket
 • 3 løg finthakket
 • 4 spsk mel eller havregryn
 • 2 tsk salt
 • 20 drej peberkværn
 • 1 håndfuld butter beans finthakket
 • 2 håndfulde citrontimian finthakket

Instructions

 • Blend løg med en stavblender. Hak broccoli, hvidløg og butter beans i en minihakker eller food processor. Hak citrontimian fint. Bland det og resten af ingredienserne i, og rør til konsistensen på farsen er god. Varm rigeligt neutral olie på en pande og fordel farsen med en spiseske på panden. Steg dem på over middel varme til de er brune på hver side. Vent med at vende dem første gang, til de har fået brun kant. Server med lidt chilisauce ovenpå og f.eks kogte kartofler og yoghurtdressing eller cervelle de canut til.

Prøv også disse opskrifter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.