Cervelle de canut

Cervelle de canut bliver lavet med fromage blanc eller faisselle som er lavet på komælk og mest af alt smager af ymer men ligner gammel ymer. Sorry! Franskmænd priser deres fromage blanc/faisselle og spiser den som dessert med honning, og i det salte køkken som apero. Den, jeg har brugt her, er en faisselle. Man kan ikke regne med at finde den hos de franske delikatesser (men man kan bestille den hjem), for så almindeligt er det åbenbart ikke (og så stor en craving er det heller ikke blandt herboende franskmænd)? Jeg synes, det er et elegant alternativ til den gode, gamle creme fraiche og majo-dip. Næste gang jeg skal lave det, vil jeg prøve at dræne en ymer eller en tykmælk og lave den på det. Konsistensen bliver formentligt ikke helt rigtig (cervelle de canut betyder “silkearbejder-hjerne” så kan man selv forestille sig, hvad konsistensen ligner). Jeg kan som dansker se stort på cervelle de canut-reglerne (lidt ligesom når udlændinge (lidt forvirrede) putter sild på det forkerte brød eller det forkerte tilbehør på leverpostejen ved buffetten).

Faisselle til cervelle de canut

Cervelle de canut

Cervelle de canut er en eksotisk specialitet fra Lyon. Den spises som apero med lidt brød til og et glas vin.
Prep Time10 minutes
Total Time10 minutes
Course: Apero
Cuisine: Fransk, Lyon
Keyword: Lyon

Ingredients

  • 250 gr faisselle eller fromage blanc
  • 1 skalotteløg finthakket
  • ½ fed hvidløg finthakket
  • 1 spsk eddike æbleeddike/hvidvinseddike
  • 3 spsk olivenolie
  • 1 spsk creme fraice man kan godt snyde og droppe det
  • 1 bundt purløg og/eller persille, dild
  • 1 knivspids salt
  • 10 drej peber

Instructions

  • Hak skalotteløg, purløg og hvidløg og bland alle ingredienser med faisselle i en skål. Smag til med salt og peber. Server den straks og spis den til apero med lidt brød og et glas vin.

Er du frankofil? Så prøv disse opskrifter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.