Opskrift på munster kartofler

Det er næsten uartigt at spise munster kartofler. En halverotisk oplevelse for osteelskere. Man skal ikke spise det hver dag, det er så absolut en festspise, munsterkartofler. Nogen gange må man gerne holde fest på en hverdag.

Munster er en komælksost der stammer fra Alsace området. Den kan spises rå til brød, eller i tærte, men den er bedst på kartofler. Hvis man laver mad til 2 og synes det er for meget at bruge en hel munster til kartoflerne, så vil jeg sige, at man skal droppe mådeholdet og bruge hele osten og eventuelt lave lidt flere kartofler. De kan spises dagen efter. Til kartoflerne skal man bare servere en grøn salat. Mere er der ikke behov for.

Ingredienser til munster kartofler (4 personer)

  • 1 hel munster ost
  • 10 store kartofler
  • Olie, salt, peber
  • Persille at drysse med (for Insta-friendliness)

Sådan laver man munster kartofler

Det mest besværlige ved denne opskrift er nok at fremskaffe osten. Den fås med sikkerhed i franske ostebutikker, som der er flere af i København i hvert fald. La Fromagerie, Letz på Østerbro og Frederiksberg har den som oftest. Man kan formentligt også få den i Irma og andre supermarkeder der har et ordentligt udvalg.

Kartoflerne skrælles og skæres i tern. Fordel dem i et fad og hæld lidt olie, salt og peber på. Bag dem i ovnen på 200 gr i ca. 15 minutter. Imens skærer du munster osten i skiver (0,5 cm ca) og dem fordeler du på kartoflerne. Derefter skal kartoflerne have 30 minutter mere i ovnen.

Prøv også disse opskrifter…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.