Mongolian beef a la PF Chang’s

Jeg elsker, elsker, elsker PF Chang’s og især deres Mongolian beef. PF Chang’s er en amerikansk pan-asiatisk-men-mest-kinesisk kæderestaurant. Opskriften er virkelig nem at følge og den kan laves med både frisk oksekød og rester fra en steg. Server retten med ris til og noget grønt – f.eks rosenkål eller grønne bønner.

Mongolian beef a la PF Chang’s

Jeg elsker elsker elsker Mongolian beef fra PF Chang's. Nettet vrimler med copy cat opskrifter, dette her er en af dem
Prep Time10 mins
Cook Time5 mins
Total Time15 mins
Course: Hovedret
Cuisine: Kinesisk/amerikansk
Keyword: Middag på et kvarter

Ingredients

  • 1 spsk ingefær finthakket
  • 1 spsk hvidløg finthakket
  • 1 chili rød, finthakket
  • 1/2 dl soja
  • 1/2 dl sukker helst moscodavo eller brun farin
  • 1/2 dl vand
  • 1/2 dl olie neutral
  • 1 forårsløg
  • 200 gr oksekød (f.eks sirloin eller filet) Jo bedre udskæring, des bedre resultat
  • 2 dl ris
  • 4 håndfulde rosenkål
  • 1 tsk majsstivelse Maizena

Instructions

  • Sæt ris over. Mens det koger, skræller og hakker man hvidløg, ingefær og chili. Varm neutral olie i en lille gryde og hæld det hakkede hvidløg, ingefær og chili i. Lad det sautere et par minutter. Tilsæt derefter sukker, soya og vand og lad det simre på lavt blus.
    Imens skærer man oksekød ud i tynde skiver (ca 3-4 millimeter). De skæres ud i mundrette bidder ca. 5×3 cm. Hæld dem i en skål eller fad og drys maizena over. Vend skiverne godt rundt og lad det ligge og trække mens du ordner rosenkålen.
    Skyl rosenkål og skær dem over på midten. Varm dem på en pande med lidt olie. Hæld 2 spsk af saucen til og lad dem simre på lavt blus mens du starter på kødet.
    Risene har nok kogt færdig, så der skal slukkes og de kan stå og hvile på den varme kogeplade.
    Varm olie op på en stor pande. Læg kødet på panden når den er godt varm. Lynsteg kødet på høj varme i få minutter på hver side. Kødet skal have sprød kant og lidt stegeskorpe. Hæld resten af saucen ved og lad det få 1 minut mere på lavt blus. Server straks med lidt forårsløg drysset over.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.