Go Back

Kombucha

Kombucha er en sød-syrlig drik, som har karakter som en vin, men er uden alkohol
Prep Time15 mins
Cook Time7 d
Total Time7 d 15 mins
Course: Drikke
Cuisine: Asiatisk
Keyword: Fermentering
Servings: 700 ml

Equipment

  • 1 SCOBY
  • 1 patentglas på 1 liter
  • Beholder til varm te
  • Klæde til at dække patentglasset med og evt elastik eller snor

Ingredients

SCOBY

  • 1 købe-kombucha ikke pasteuriseret

Kombucha

  • 700 ml te Fx kvædete
  • 0,75 dl sukker

Instructions

Hjemmelavet SCOBY

  • Hæld din købe-kombucha i et rent patentglas, og stil den med klædet over (der må ikke være låg på, da den skal kunne trække vejret). Stil den et lunt og mørkt sted. Fx i et køkkenskabet over ovnen.
  • Vent til at der dannes en hinde på væsken. Der kan gå alt fra 5 dage til 3-4 uger. Er det en varm sommer tager det kortere tid, end når det er kold vinter. Min tog 3 uger i november.
  • Første gang du brygger med den nye SCOBY er den tynd og fin. Den vil efterhånden vokse sig stor og tyk og det er helt OK

Kombucha

  • Bryg te og kom sukker i mens den er varm
  • Lad teen køle helt ned til stuetemperatur. Det tager et par timer
  • Hæld teen over din SCOBY
  • Næste gang du brygger, skal du efterlade en sjat kombucha i patentglasset, når du tapper. Det skal blandes i næste brygning for at give et ekstra kick i fermenteringen

Tapning

  • Smag løs på kombuchaen mens den brygger
  • Når rette smag er opnået, så si kombuchaen over på flaske eller beholder. Stil den på køl.
  • Gem en sjat i bunden til den næste brygning
  • Der dannes små SCOBY'er i den tappede kombucha, også selv om den står på køl. Du kan forædle dem og give dem til dine kombucha-venner. I hvert fald skal de nok sies fra, inden du drikker kombuchaen

Notes

  1. Bryg te og stil den til afkøling
  2. Tap den kombucha som allerede er i gang
  3. Hæld den afkølede te over til SCOBY i glasset 
  4. Skriv dato og luk glasset med klæde og snor