Go Back

Chokolademousse

Chokolademousse kan fint laves dagen før – den skal minimum have 3 timer på køl inden den skal spises
Prep Time5 minutes
Cook Time15 minutes
Hvile12 hours
Total Time12 hours 20 minutes
Course: Dessert
Cuisine: Fransk
Keyword: Chokolade
Servings: 6 portioner

Equipment

  • Elpisker, to mellemstore røreskåle

Ingredients

  • 200 gr chokolade ikke over 70%. Man kan godt skære ned på mængden af chokolade. Med en god kvalitet 70% (Lindt) chokolade er 130 - 150 gr (1,5 plade) nok
  • 80 gr smør
  • 4 stk æggeblommer dvs 2 bægre
  • 40 gr sukker
  • 3 stk æggehvider dvs 2 bægre

Instructions

  • Smelt chokolade og smør over vandbad. Tag det af og lad det køle lidt ned. Det behøver ikke blive afkølet helt, bare det ikke er brændende varmt når det skal blandes
  • Pisk æggeblommer og 2/3 del af sukkeret til de er lysegule og luftige. Det her er det vigtigste punkt i tilblivelsen af moussen. Pisk i 8 minutter. Det er lang tid, men hvis man pisker for lidt, bliver det til en tung, klæg mousse. Hvis man pisker 8 minutter, sikrer man at det bliver en luftig og lækker mousse.
  • Pisk æggehviderne med resten af sukkeret i en skål for sig selv. De skal piskes ret stive, så marengsen står i små toppe. Som tommelfingerregel skal man piske omkring 3-4 minutter.
  • Bland den smeltede chokolademasse i æggeblommerne. Gør det i mindre portioner ad gangen mens der røres med ske.
  • Vend til sidst æggehviderne i forsigtigt. Sørg for at det bliver blandet godt og at der ikke er striber i.
  • Fordel chokolademoussen i serveringsglassene eller skålene. Man kan eventuelt komme det i en sprøjtepose for at undgå ujævn fordeling. Der skal være nok til 6 glas omkring 1 dl pr glas. Er der ikke det, har du ikke pisket din mousse ordentligt og det bliver en massiv masse

Notes

Chokolademousse er taknemmelig hvad angår pynt. Personligt synes jeg bedst om den minimalistiske tilgang og ikke en overbelæsset dessert. Lidt hindbær og lidt blåbær giver et fint syrligt modspil. Alternativt lidt mandelkrokant med et mynteblad.