I princippet kan man bruge alle slags friske grøntsager i pasta primavera. Der er ingen regler. I min version putter jeg aspagers og ærter i, fordi det er de ypperligste sæsonbetonede råvarer, man kan få i Danmark
Prep Time10mins
Cook Time5mins
Total Time15mins
Course: Aftensmad, Frokost
Cuisine: Amerikansk, Europæisk fusion
Keyword: Asparges, Ærter, Pasta, Vegetar
Servings: 2portioner
Ingredients
1bundtaspargesberegn ca 10 pr person for en gavmild portion
1/2stkporretopkan erstattes af forårsløg
4fedhvidløg
1stkcitronskal af 1/2 til 1 citron
1knsptørrede chiliflager
1bakkefriske ærtermindre hvis man kommer til at snacke af dem inden
2stkæg
1knspsalt, peber
1håndfuldfrisk dildoptional
parmesanad libitum
penne man kan også bruge spaghetti, men jeg synes aspargesne passer bedst med penne
Instructions
Kog penne al dente i saltet vand
Knæk enderne af aspargesne
Skær asparges i penne-lignende størrelse
Skyl og skær porren i skrå skiver, halver dem dernæst
Hak hvidløg
Sauter porre og asparges i olie og chili og citronskal
Tilføj salt og peber og sauter videre i ca 5 minutter
Pisk æg i en skål for sig
Når aspargesne er al dente efter ca 5 minutter, så kom ærterne i og sauter videre i et minut
Kom derefter de færdigkogte penne i og vend dem rundt med æg
Lad æggene stivne mens der røres og vendes på panden. Tilføj evt. 2 spsk af kogevandet fra pastaen, hvis det bliver for tørt efter din smag