Go Back

Pasta Primavera

I princippet kan man bruge alle slags friske grøntsager i pasta primavera. Der er ingen regler. I min version putter jeg aspagers og ærter i, fordi det er de ypperligste sæsonbetonede råvarer, man kan få i Danmark
Prep Time10 mins
Cook Time5 mins
Total Time15 mins
Course: Aftensmad, Frokost
Cuisine: Amerikansk, Europæisk fusion
Keyword: Asparges, Ærter, Pasta, Vegetar
Servings: 2 portioner

Ingredients

  • 1 bundt asparges beregn ca 10 pr person for en gavmild portion
  • 1/2 stk porretop kan erstattes af forårsløg
  • 4 fed hvidløg
  • 1 stk citronskal af 1/2 til 1 citron
  • 1 knsp tørrede chiliflager
  • 1 bakke friske ærter mindre hvis man kommer til at snacke af dem inden
  • 2 stk æg
  • 1 knsp salt, peber
  • 1 håndfuld frisk dild optional
  • parmesan ad libitum
  • penne man kan også bruge spaghetti, men jeg synes aspargesne passer bedst med penne

Instructions

  • Kog penne al dente i saltet vand
  • Knæk enderne af aspargesne
  • Skær asparges i penne-lignende størrelse
  • Skyl og skær porren i skrå skiver, halver dem dernæst
  • Hak hvidløg
  • Sauter porre og asparges i olie og chili og citronskal
  • Tilføj salt og peber og sauter videre i ca 5 minutter
  • Pisk æg i en skål for sig
  • Når aspargesne er al dente efter ca 5 minutter, så kom ærterne i og sauter videre i et minut
  • Kom derefter de færdigkogte penne i og vend dem rundt med æg
  • Lad æggene stivne mens der røres og vendes på panden. Tilføj evt. 2 spsk af kogevandet fra pastaen, hvis det bliver for tørt efter din smag

Notes

Serveres med frisk dild og parmesan