Pasta Primavera

De fleste grøntsager vil ikke spises. Nogle indeholder stive fibre, som giver en ubehagelig mundfølelse, andre smager bare ikke af så meget. Og så er der asparges. Asparges vil gerne spises og man kan tjekke alle parametre af på listen: asparges har umami, asparges giver en god mundfølelse, fordi de er sprøde, asparges indeholder gode vitaminer og næsten ingen kalorier. Så når det bliver aspargessæson i foråret og den tidlige sommer (indtil Skt Hans), gælder det om at spise asparges.

Pasta Primavera er en hyldest til forår og sommergrønt (primavera betyder forår på italiensk). Der findes ingen officiel version, da retten er en amerikansk opfindelse (det er vist kun i Italien man har en national opskrift på officielle retter). Men hvad er mere nærliggende, end at bruge friske asparges og friske ærter. Nogle opskrifter siger, at man kan bruge frosne ærter. Der er også lande, hvor der ikke er tradition for at spise friske ærter direkte ud af bælgen. Jeg kunne spise friske ærter som slik, men jeg spiser kun ærter fra frost som pligt-grønt. Man kan ikke udskifte friske ærter med frosne ærter, da der jo er markant forskel i smag og tekstur. I pasta primavera er det netop pointen at bruge friske råvarer, de som pipler frem i løbet af foråret og den tidlige sommer.

I princippet kan man bruge alle slags friske grøntsager i pasta primavera. Der er ingen regler. I min version putter jeg aspagers og ærter i, fordi det er de ypperligste sæsonbetonede råvarer, man kan få i Danmark. Desuden bruger jeg toppen af en porre og drysser med dild. Man kunne godt smide en cherrytomat i, men det ville ødelægge den helt grønne stil. Man kunne også putte et skvæt fløde i, hvis man ønsker en lidt mere sovset ret.

Pasta Primavera

I princippet kan man bruge alle slags friske grøntsager i pasta primavera. Der er ingen regler. I min version putter jeg aspagers og ærter i, fordi det er de ypperligste sæsonbetonede råvarer, man kan få i Danmark
Prep Time10 minutes
Cook Time5 minutes
Total Time15 minutes
Course: Aftensmad, Frokost
Cuisine: Amerikansk, Europæisk fusion
Keyword: Asparges, Ærter, Pasta, Vegetar
Servings: 2 portioner

Ingredients

 • 1 bundt asparges beregn ca 10 pr person for en gavmild portion
 • 1/2 stk porretop kan erstattes af forårsløg
 • 4 fed hvidløg
 • 1 stk citronskal af 1/2 til 1 citron
 • 1 knsp tørrede chiliflager
 • 1 bakke friske ærter mindre hvis man kommer til at snacke af dem inden
 • 2 stk æg
 • 1 knsp salt, peber
 • 1 håndfuld frisk dild optional
 • parmesan ad libitum
 • penne man kan også bruge spaghetti, men jeg synes aspargesne passer bedst med penne

Instructions

 • Kog penne al dente i saltet vand
 • Knæk enderne af aspargesne
 • Skær asparges i penne-lignende størrelse
 • Skyl og skær porren i skrå skiver, halver dem dernæst
 • Hak hvidløg
 • Sauter porre og asparges i olie og chili og citronskal
 • Tilføj salt og peber og sauter videre i ca 5 minutter
 • Pisk æg i en skål for sig
 • Når aspargesne er al dente efter ca 5 minutter, så kom ærterne i og sauter videre i et minut
 • Kom derefter de færdigkogte penne i og vend dem rundt med æg
 • Lad æggene stivne mens der røres og vendes på panden. Tilføj evt. 2 spsk af kogevandet fra pastaen, hvis det bliver for tørt efter din smag

Notes

Serveres med frisk dild og parmesan

Passer med

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.