Spaghetti med kødsovs

Kødsauce eller kødsovs er ikke det samme som ragú alla Bolognese. Altså ideen om kødsovs stammer fra Bologna og fra ragú alla Bolognese. Men kødsovs, som vi kender det – på pasta af en art – er ikke det samme som ragú. Der er ikke nogen tvivl om, at ragú alla Bolognese er lækker, og at den kun bliver bedre, hvis den får lov at simre i 2 timer og hvis man lige giver den et skvæt fløde og hvidvin. Men sagen er, at kødsovs skal fungere i hverdagen, som en go-to ret, en sikker vinder, og noget som ikke er for besværligt at lave. Noget der gør alle i familien glade. Derfor fungerer det ikke for normale mennesker at lave en kødsovs, der skal simre i to timer.

Nej, opskriften der følger her, er den næstbedste, men til gengæld den mest effektive og nemme. Det er den, man fyrer af på en kedelig tirsdag, men som bringer lidt lys og glæde på bordet. Den kræver ikke mange ingredienser, og til gengæld er den taknemmelig for spontane tilsætninger (her kan nævnes i flæng: rester af skinke, pølse, bacon, krydderier som timian, oregano, rynkede tomater, soltørrede tomater, hakket hvidkål). For at gøre en lang historie kort, er dette ikke opskriften på the original ragú, men på en optimeret dansk-hverdags version, som går under navnet ”kødsovs” og som gerne må serveres med spaghetti (men ikke pastaskruer eller anden form for pasta). Den originale ragú serveres som bekendt med tagliatelle.

Spaghetti med kødsovs

Danmarks nationalret – den hurtige bolognese kødsovs
Prep Time15 minutes
Cook Time30 minutes
Total Time45 minutes
Course: Aftensmad, Hovedret
Cuisine: Italiensk
Keyword: Kødsovs, Oksekød
Servings: 4 personer

Ingredients

 • 1 stk gulerod
 • 1 stk bladselleri
 • 4 fed hvidløg
 • 1 stk løg
 • 3 stk laurbærblade
 • 3 tsk salt
 • 1 tsk tørrede chiliflager
 • 1 pakke hakket oksekød 4-500 gr
 • 1 dåse tomatpuré 125 gr
 • 375 ml vand fyld dåsen med tomatpuré tre gange
 • 1 stk oksebouillonterning
 • Pasta efter sult og smag
 • parmesan

Instructions

 • Skræl og hak løg, gulerod og bladselleri fint
 • Sauter det i olie eller smør i to minutter
 • Tilsæt det hakkede kød og sauter yderligere tildet er brunet nogenlunde ligeligt
 • Åbn puréen og tilsæt det til kødet
 • Fyld vand i og lad det koge op
 • Tilsæt laurbærblade, krydderier og hakket hvidløg
 • Lad det koge yderligere i 10-15 minutter
 • Kog spaghetti efter anvisning på pakken
 • Bland kødsovs i spaghetti og server med revet parmesan på siden

Notes

Spaghetti og kødsovs blandes sammen i gryden, så det serveres sammen. Hvis man holder pasta for sig selv vil den klistre. 

Passer med…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.