Go Back
Print
Recipe Image
Notes
Smaller
Normal
Larger
Print Recipe
Jollof rice
Jollof rice i krydret tomatsovs med tigerrejer
Prep Time
15
mins
Cook Time
40
mins
Total Time
55
mins
Course:
Aftensmad, Hovedret
Cuisine:
Afrikansk, Vestafrika
Keyword:
Ris, Tomat
Servings:
2
portioner
Ingredients
Tomatsovs
2
dl
soffritto
dvs. 2 fed hvidløg. 1 løg, 1 gulerod, 1 bladselleri stængel fint hakket
1
dåse
tomatpuré á 140 gr
6
dl
vand
1
stk
bouillonterning
1/4
stk
hvidkål
2
dl
ris
ganske almindelige parboiled er fine
1
pose
tigerrejer
ca 10 per person
Krydderiblanding
½
tsk
chiliflager
½
tsk
kanel
½
tsk
karry
½
tsk
paprika
½
tsk
gurkemeje
½
tsk
stødt koriander
½
tsk
muskatnød
½
tsk
spidskommen
2
knsp
salt
Instructions
Hvis du laver jollof rice med rejer, så start med at tage dem ud af fryseren og stil dem til afdrypning
Tomatsovs
Skræl hvidløg, løg, gulerod og bladselleri og hak det så fint du orker
Sauter soffritto (altså hvidløg, løg, gulerod, selleri) i et minut eller to i rigeligt olivenolie
Kom tomatpure ved og bland det godt
Kom vand og bouillon ved og lad det koge op
Skær hvidkål ud i store bidder (som du ønsker)
Kom krydderiblanding i og dernæst hvidkål
Kog i ca 15 minutter til hvidkål er mørt men stadig sprødt
Ris
Kom ris i en lille gryde
Kom tomatsovs ved svarende til den mængde vand, man skalkoge ris i. Dvs til 2 dl ris ca. 4 dl væde. Undgå de store stykker hvidkål.
Kog risene og spæd til med tomatsuppe, hvis der mangler væde. Der skal lidt mere væde til end normalt, når man koger ris
Rejer
Kæmperejer steges på en pande i nøjagtigt et minut på hver side. Dryp med lidt af tomatsovsen, så de får lidt krydderi og farve
Notes
Server hvidkålen som topping ved siden af risene med lidt friske krydderurter (f.eks basilikum eller bredbladet persille).