Go Back

Fransk løgsuppe

Fransk bistroklassiker med Gruyère på toppen
Prep Time15 mins
Cook Time1 hr
Total Time1 hr 15 mins
Course: Aftensmad, Frokost
Cuisine: Fransk
Keyword: Ost, Suppe, Vegetar
Servings: 6 portioner

Equipment

  • Gryde der kan gå i ovnen eller ildfaste suppeskåle

Ingredients

  • 8 stk løg
  • 2,5 dl hvidvin
  • 2 l oksebouillon
  • 2 tsk salt
  • 20 drej med peberkværn
  • 1/4 dl soja
  • 1/4 dl balsamico
  • 1/2 dl bredbladet persille hakket + ekstra til strø
  • 6 stk skiver brød eller baguette
  • 200 gr Gruyère

Instructions

  • Skær løg ud i tynde skriver. Jeg kan bedst lide det, når de er skåret i kvarte først, og dernæst i tynde skiver
  • Brun løgene i olivenolie. Del dem op, så de bliver sauteret lidt ad gangen, ellers bliver de ikke ordentligt brune
  • Kom hvidvinen ved og lad det simre i 30 minutter– væsken skal reduceres til ca 2/3
  • Kom bouillon og persille ved og lade de simre i20-30 minutter. Tilføj soja/balsamico (= hurtig gastrik) for mere intens smag og farve
  • Smag til med salt og peber
  • Tænd for ovnen og rist dit brød
  • Fordel suppen i ildfaste skåle eller lad detvære i suppegryden, hvis denne kan gå i ovnen
  • Riv Gruyère på den grove side af rivejernet
  • Læg en skive brød i hver suppeskål oven på suppen og fordel den revne Gruyère oven på
  • Stil suppen med ostebrødene i ovnen på grill eller max varme i 3-5 minutter
  • Server med lidt hakket persille på toppen

Notes

Vintermad - både hvidvin og rødvin passer til