Go Back
Print
Recipe Image
Notes
Smaller
Normal
Larger
Print Recipe
Fransk løgsuppe
Fransk bistroklassiker med Gruyère på toppen
Prep Time
15
mins
Cook Time
1
hr
Total Time
1
hr
15
mins
Course:
Aftensmad, Frokost
Cuisine:
Fransk
Keyword:
Ost, Suppe, Vegetar
Servings:
6
portioner
Equipment
Gryde der kan gå i ovnen eller ildfaste suppeskåle
Ingredients
8
stk
løg
2,5
dl
hvidvin
2
l
oksebouillon
2
tsk
salt
20
drej
med peberkværn
1/4
dl
soja
1/4
dl
balsamico
1/2
dl
bredbladet persille
hakket + ekstra til strø
6
stk
skiver brød eller baguette
200
gr
Gruyère
Instructions
Skær løg ud i tynde skriver. Jeg kan bedst lide det, når de er skåret i kvarte først, og dernæst i tynde skiver
Brun løgene i olivenolie. Del dem op, så de bliver sauteret lidt ad gangen, ellers bliver de ikke ordentligt brune
Kom hvidvinen ved og lad det simre i 30 minutter– væsken skal reduceres til ca 2/3
Kom bouillon og persille ved og lade de simre i20-30 minutter. Tilføj soja/balsamico (= hurtig gastrik) for mere intens smag og farve
Smag til med salt og peber
Tænd for ovnen og rist dit brød
Fordel suppen i ildfaste skåle eller lad detvære i suppegryden, hvis denne kan gå i ovnen
Riv Gruyère på den grove side af rivejernet
Læg en skive brød i hver suppeskål oven på suppen og fordel den revne Gruyère oven på
Stil suppen med ostebrødene i ovnen på grill eller max varme i 3-5 minutter
Server med lidt hakket persille på toppen
Notes
Vintermad - både hvidvin og rødvin passer til