Go Back

Bok choy med rejer og nudler

Hurtig og god suppe
Prep Time5 minutes
Cook Time10 minutes
Total Time15 minutes
Course: Aftensmad, Frokost
Cuisine: Asiatisk-fusion
Keyword: Nudel, Suppe
Servings: 2 portioner

Ingredients

  • 1 stk bok choy
  • 20 stk tigerrejer optøede
  • 2 dl grøntsagsbouillon eller fond hvis haves
  • 2 spsk østerssauce
  • 2 fed hvidløg
  • nudler efter smag og sult fx udon nudler eller bucatini pasta

Instructions

  • Optø tigerrejer og fjern haler og skaller. De kan optø ret hurtigt - måske på en times tid. Læg dem i en si og skyl dem med koldt vand, og lad dem dryppe af over en skål
  • Steg rejerne for sig i 1 minut på hver side (2 minutter ialt) i olie på middelvarme
  • Kog nudlerne for sig i rigeligt vand
  • Skær bok choy ud i lange både, så top og bund hænger sammen
  • Steg bok choy i ca 4 minutter i olie
  • Tilføj dernæst grøntsagsbouillon og østerssauce
  • Lad det koge op
  • Skru ned og tilføj derefter hakket hvidløg og rejerne
  • Dræn nudlerne for vand og fordel dem i en dyb tallerken, og server suppen med rejer og bok choy ved

Notes

Man kan tørstege sesamfrø og drysse over til sidst for et asiatisk og smukt udtryk. Jeg synes ikke det gør noget videre for smagen, så jeg er for doven til at gøre det.