Der findes utallige varianter af daal, men denne her er efter min mening den bedste
Prep Time10 minutesmins
Cook Time30 minutesmins
Total Time40 minutesmins
Course: Aftensmad
Cuisine: Indisk
Keyword: daal, klassisk, linser, Vegetarisk
Servings: 4portioner
Cost: Billig
Ingredients
Krydderiblanding
20drejmed peberkværnen
½tskmuskatnød
½tskallehånde(den oprindelige opskrift siger nelliker, men det smager bedst med allehånde)
½stkstjerneanis
1tskkardemomme
1tskkanel
1½tskspidskommen
1½tskstødt koriander
Andre ingredienser til daal
2dlrøde linser
2fedhvidløg
3-6stkløg
6dlvand
400mlkokosmælk svarende til 1 dåse
280grtomatpuresvarende til 2 x dåser
5cmingefær
2stklaurbærblade
½stkcitron
Ekstra grøntsager (valgfri)
1stkgulerod
1stkpersillerod
1dlknoldselleri svarende til 1/4 - 1/8 afhængig af hvor stort det er (de kan variere ret meget)
Tilbehør
2stktomater
2dlfed yoghurtdrænet eller græsk
brødnaan eller andet
Instructions
Forberedelser
Mål alle krydderier af og saml dem i en skål for sig (kvas stjerneanis og allehånde i en morter). Vent med laurbærbladene
Hak løg, hvidløg og ingefær i ønskede størrelse (små tern)
Kog kokosmælk op i en kasserolle for sig, så væsken reduceres og smagen bliver mere intens. Regn med at den skal småkoge i 15 minutter. Imens kan du forberede resten
Daal
Skræl og skær de øvrige grøntsager ud som ønsket (små tern)
Varm neutral olie op i en gryde
Tilsæt krydderierne, så de bliver brændt lidt af. Drej dem rundt i olien i 1 minut
Tilsæt tomatpuré og drej yderligere i 1 minut
Tilsæt løg, hvidløg og ingefær
Tilsæt herefter vand, laurbær og kokoksmælk, når den er klar
Tilsæt linser og de øvrige grøntsager
Kog det hele i ca 30 minutter til linserne er kogt ud og grøntsagerne møre
Smag til med salt
Pres en halv citron i retten, når den har kogt færdig
Server straks, gem til dagen efter eller frys ned. Daal egner sig til det hele
Notes
Server med raita af yoghurt og tomat samt brød til (naan hvis det skal være helt rigtigt).