Go Back

Soupe à la reine

Historisk suppe "Soupe à la reine" er egentligt bare en puréret hønsekødssuppe med mandel i
Prep Time15 mins
Cook Time4 hrs
Hviletid1 d
Total Time1 d 4 hrs 15 mins
Course: Hovedret
Cuisine: Dansk fusion
Keyword: Old school cool
Servings: 4 personer

Equipment

  • Blender

Ingredients

Hønsekødssuppe

  • 1 stk kylling god kvalitet. Jeg brugte en Hopballe kylling som var gigantisk (2,4 kg)
  • 1 l vand
  • 2 stk løg
  • 4 fed hvidløg
  • 1 dusk frisk timian eller anden krydderurt. Persille for eksempel
  • 1 dl hvidvin

Soupe à la reine

  • 2 stk lår fra kyllingen eller andet ukurant kødstykke
  • ½ l hønsefond
  • 1 håndfuld mandler

Instructions

Hønsekødssuppe

  • Fyld kyllingen med lidt hvidløg og timian, og brun den på alle sider i en gryde i godt med smør
  • Dæk kyllingen halvt op med vand (helt hvis du vil have meget suppe) og lad det koge op
  • Fjern urenheder (skum)
  • Tilføj suppeurter, grøntsager (persillerod for eksempel) og evt en sjat hvidvin efter forgodtbefindende
  • Lad kyllingen koge mør og tag den op (og spis evt kyllingen som grydestegt kylling). Skær kødet fra og put skroget tilbage i gryden og lad den koge så længe du gider. Gerne mere end 3 timer
  • Si suppen og gem den i køleskabet til næste dag
  • Tag den kolde suppe og skrab det øverste fedtlag fra

Soupe à la reine

  • Fyld en blender med halvt kyllingekød (rester fra låret for eksempel) og halvt hønsekødssuppe
  • Blend til konsistens er puré og lind
  • Kog suppen op
  • Hak mandler og server dem med suppen

Notes

Soupe à la reine er en oplagt reste-ret. Det kan være omstændigt at lave en hønsefond, men hvis man alligevel er i gang af en eller anden grund, er det bare et lille ekstra step. Jeg stegte kyllingen på dag 1 som grydestegt kylling (og serverede det for mine gæster). Skroget fik lov at koge videre i suppen. På dag 2 blev resterne af kyllingen serveret med fonden som Soupe à la reine.