Go Back

Salat med bagt græskar og rødbede

Solid salat der kombinerer sødt, salt, stærkt og sprødt
Prep Time20 mins
Cook Time25 mins
Total Time45 mins
Course: Frokost, Salat
Cuisine: Dansk fusion
Keyword: prep dagen før, Vegetarisk

Ingredients

Bagt græskar

  • 1 stk lille hokkaido græskar eller ½ stort
  • 1 stk chili
  • 4 fed hvidløg
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk timian
  • 2 stk tomater skåret i tern friske tomater

Bagte rødbeder

  • 4 stk rødbeder
  • ½ tsk salt
  • 1 spsk olivenolie

Salaten

  • 2 stk julesalathoveder
  • 1 bakke rucola
  • 1 dl hakkede mandler eller hasselnødder
  • 1 pakke fetaost
  • ½-1 dl olie/balsamico dressing

Instructions

Bagt græskar

  • Skær græskarret ud i både og skær skrællen af
  • Skær bådene i bidder ca 2 cm
  • Skær hvidløg og chili i små stykker
  • Skær tomaterne ud i små tern
  • Bland hvidløg, chili, tomater, timian, salt og olivenolie
  • Hæld græskarternene i en skål og bland dressingen godt rundt
  • Fordel det hele på en bageplade (1 lag) og bag dem på 200 gr i ca 20-23 minutter. Der må gerne være lidt bid tilbage så græskarret ikke er for smattet
  • Kom på køl bagefter

Bagte rødbeder

  • Skræl rødbederne og skær dem i skiver a ca ½ cm
  • Halver hver skive
  • Fordel på en bageplade og hæld olie over
  • Bag på 200 gr i ca 25 minutter. Bag det evt. sammen med græskar på varmluft
  • Kom dem på køl

Salaten

  • Find et relativt fladt fad som salaten skal serveres på
  • Skyl julesalaten, skær enden af og fordel bladene i kanten af fadet hele vejen rundt
  • Fordel rødbeder og græskar jævnt rundt på fadet
  • Fordel rucola på fadet
  • Fordel feta og mandler jævnt rundt oven på rucolaen
  • Put dressing over og server

Notes

Salaten er flot og farverig og kan godt pifte bordet op hvis den er anrettet pænt