Salat med linser og spidskål

Jeg bruger næsten aldrig opskrift til salater, men sætter dem sammen i forhold til, hvad jeg ellers har tænkt mig at servere, og hvad jeg har liggende i køleskabet.

Hvis der ikke er kød på menuen (eller noget andet med samme tyngde), kan det være godt at putte lidt ekstra protein og dermed fylde i salaten. Jeg er stort fan af belugalinser, for de er sprøde og milde, og giver en god fylde til netop salater. Jeg har spidskål i køleskabet både sommer og vinter, da det er en af de mest geniale råvarer, man kan få i DK. Den er langt sundere end iceberg eller andre salattyper, men har lidt de samme salatkvaliteter. Den har med andre ord kålens indhold, men salatens form og æstetik. Det er fantastisk, og så holder den sig tilmed i en evighed, så man kan altid diske op med en spidskålsalat.

I denne salat har jeg ud over spidskål og belugalinser, brugt friske bønner fra haven og lidt rucola og radicchiosalat. Sidstnævnte er meget bitter, og man skal derfor kun bruge nogle ganske få blade. Hvis man ikke bruger for meget, giver det salaten lidt kant, men er der for meget, ødelægger det det hele. Så kun ganske få blade! Rucola, derimod, kan tilsættes i rå mængder efter smag og behag. Bønnerne skal være friske, når man bruger dem i en salat som denne. Jeg synes virkelig ikke frostbønner er lækre i salat. Udenfor sæsonen kan de fint erstattes af frostærter (som er OK i salat efter min mening), broccoli eller asparges.

Salat med belugalinser og spidskål

Spidskål er genialt i salater, fordi det har salatens sprødhed og kålens sundeegenskaber. Sammen med linser får man en salat med lidt tyngde, som giver en god mæthedsfornemmelse.
Prep Time10 minutes
Cook Time15 minutes
Total Time25 minutes
Course: Aftensmad, Frokost
Cuisine: Europæisk fusion
Keyword: Belugalinse, Salat
Servings: 4 portioner

Ingredients

  • 1/2 stk spidskål
  • 2 dl belugalinser
  • 4 blade radicchio
  • 2 håndfulde rucola
  • 2 håndfulde friske bønner
  • 2 stk forårsløg kan er stattes af skalotteløg/rødløg eller almindeligt løg i meget fine skiver

Instructions

  • Kog belugalinserne møre i 15 minutter. Hæld vandet fra
  • Skold bønnerne (eller kog dem med belugalinserne de sidste to minutter)
  • Skær spidskålen i fine skiver og fordel på salatfad
  • Skær radicchio i fine skiver og fordel over spidskålen
  • Skær forårsløg eller skalotteløg fint og fordel over spidskålen
  • Fordel rucola på fadet sammen med belugalinser og bønner
  • Fordel en god dressing over. Fx en stærk sennepsdressing, der kan give det hele et lidt spark

Notes

Serveres for eksemel med stegte auberginer eller tomater, for den helt igennem veganske oplevelse

Passer sammen med

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.