Peanutbutter cookies

Jeg får en uforklarlig trang til cookies en gang i mellem. Ikke skærekage, ikke småkager, nej, men cookies som i store, sprøde – og bløde på den samme tid cookies. Det er næsten lige meget hvilken slags de er – chokolate chip er nok den mest kendte og udbredte. Men når trangen opstår, er det ikke altid lige, jeg har chocolate chips klar til en cookiedej. M3n ret tit, faktisk, har jeg peanutbutter i mit stash (det kan varmt anbefales, for man kan bruge det til dressing/tip til asiatiske retter) og så kan man altså lige smide det i en cookiedej, som denne. Det bringer lykke og comfort på en hvilken som helst dag. Som bekendt kan sådan en dej holde sig flere dage i køleskabet, den kan fryses ned, og således kan man altid have adgang til en omgang cookies. Jeg laver en relativ lille portion, da det ellers hurtigt tager overhånd. Man skal ikke spise de her hver dag, forstås.

Peanutbutter cookies

Prep Time10 minutes
Cook Time14 minutes
Total Time24 minutes
Course: Kage
Cuisine: Amerikansk
Keyword: Cookie, Peanutbutter
Servings: 12 store cookies

Ingredients

Det tørre

  • 150 gr mel
  • 0,5 tsk natron
  • 0,5 tsk bagepulver
  • 0,25 tsk salt

Det våde

  • 115 gr smør
  • 100 gr sukker
  • 75 gr brun farin
  • 250 gr peanutbutter det kan tages på slump. Ca 4 spsk passer fint
  • 1 stk æg
  • 1 tsk vaniljeekstrakt

Instructions

Det tørre

  • Bland mel, bagepulver, natron og salt

Det våde

  • Skær smør i mindre stykker og pisk det i sukker og brun farin i ca. 2 minutter
  • Pisk peanutbutter, æg og vanilijeekstrakt med

Saml dejen

  • Hak nødder (optional)
  • Bland det hele sammen og sæt det på køl i minimum 30 minutter
  • Tag ca 1 spsk dej, og rul den til en kugle og derefter i lidt sukker
  • Fordel dem på en bageplade med bagepapir ca. 9 på en plade
  • Flad dejkuglerne lidt ud på bagepladen
  • Stik dejen med en gaffel, så de får et riflet mønster på kryds og tværs (det er det autentiske peanutbutter cookie-mønster)
  • Bag på 175 gr i 12-14 minutter
  • Lad dem hvile på pladen i 5 minutter, hvorefter de tages af og køles helt før de gemmes i en småkagedåse (eller spises i et hug)

Hvis du er mere til kage og dessert

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.