Denne opskrift på lammekølle er muligvis min mors misforståede version af 70’er klassiskeren lammekølle à la Provence. Nogen gange kommer der noget godt ud af misforståelser og tilfældigheder (det hedder evolution). Det er en klassiker i min familie og den eneste godkendte og helt rigtige måde at servere påskelam på.
Lammekølle
Lammekølle skal være gennemstegt og ikke serveres rosa
Servings: 8 personer
Ingredients
- 1 stk lammekølle ca 2 kg
- 10-15 stk kartofler mellemstore
- 10 stk fed hvidløg
- 7 dl vand
- 2 spsk rosmarin
- 2 spsk olivenolie
- 3 spsk salt
- 10 drej med peberkværnen
Instructions
- Hvis du har en dybfrossen lammekølle, skal du optø lammekøllen over et døgn i køleskabet
- . Skræl og skær kartofler i meget tynde skiver og placer dem jævnt på en bradepande
- Tilføj vand så det dækker ca. ½ delen af laget
- Skræl hvidløg og snit huller i lammekøllen, hvor man placerer fedene jævnt fordelt
- Placer lammekøllen ovenpå kartoflerne i bradepanden
- Gnid den med rosmarin, olivenolie og salt og peber
- Giv den 2 timer på 175 grader i ovnen
- Tilføj vand under stegningen hvis det fordamper helt
- Lad lammekøllen trække i 20 minutter efter stegning. Dæk den med folie og et håndklæde, så den holder sig varm. Skær den derefter ud i så tynde og kurante skiver som muligt. Det er lige meget, man skærer på tværs eller på langs af fibrene
Notes
Server lammekøllen med grønne ærter hvis det skal være helt rigtigt