Opskrift på torskesalat

Let’s face det: der er mange der ikke kan lide sild. Og det er pinligt at sidde der med tom tallerken mens man venter på det lune. Torskesalaten er fiske-forretsagtig uden at være for meget for de fiskeforskrækkede.

Ingredienser til torskesalat

 • 500 g. torsk
 • 1/2 iceberg salat
 • 2 æbler
 • 1 løg
 • 1/2 l. creme fraiche 18 %
 • Mayonnaise
 • 1 1/2 citron
 • 1 pose rejer
 • 4 æg – kogte
 • 1 glas kaviar
 • Dild
 • 2 laurbær blade
 • 5 allehånde bær
 • 1/2 bouillontern
 • Salt og peber

Sådan laver du torskesalat

Skyl fisken og kog den i vand med laurbærblade, allehånde, bouillontern og en citron skåret i 4 dele. Når vandet begynder at koge, fjernes gryden fra varmen. Lad den stå i ca. 10 min under låg. Når fisken er blevet kold fjernes ben og skind og kødet deles i små bidder. Hak salat, æbler og løg i tern og bland det sammen. Læg skiftevis fisk og salatblanding i et fad – til sidst overhældes det hele med dressingen.

Til dressingen skal du blande creme fraiche, mayonnaise, citron saft, salt, peber, hakket dild sammen. Jeg synes dressingen bliver meget tyk og derfor flyder den ikke så godt ned igennem salaten, det kan man rode bod på ved at lægge noget dressing ind midt i retten. Pynt retten med kogte æg i halve, rejer og kaviar (rød farver ikke så meget af på dressingen) Retten kan med fordel stå og trække i køleskabet med film over inden den bliver serveret.

3 Comments

 1. Denne opskrift er skrevet af min makker Sweetooth, som kan meget andet end “det søde” på opskriftfronten. Denne salat er genial – intet mindre. Især til påskefrokosten, julefrokosten eller til fx. forret nytårsaften. Den er forfriskende og utraditionel, men alligevel meget passende til en højtid. Og så smager den himmelsk.

 2. Kan virkelig anbefales – alle mine ti gæster bad om opskriften.
  Der er rigeligt til 12 – 14 personer som frokostret.
  Jeg manglede bare mængden af mayonaise, men jeg brugte ca 5o gr. men det kan man jo så selv afgøre efter ens egen smag.

 3. Tak for det – det er rart at høre retten var populær!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.