Salat med bagt rødbede og rucola

Jeg tripper lidt på rødbede om efteråret. Det er farven, smagen og så er de lige der i hobetal til ingen penge. Vi skal spise rødbeder, for de er sunde og lokale, og så giver farven et boost til din mørke vintersjæl. Man kan saltbage eller bare bage rødbederne. De bliver bedre jo længere tid de får i ovnen. De må gerne blive rynkede og lidt sprøde.

Til salater som denne holder jeg mig til modellen “bagt rodfrugt + rucola + nød af en art”. Parmesan, feta eller soltørrede tomater giver lidt syre og fedme som løfter hele salaten.

Salat af rucola og bagt rødbede

Prep Time5 minutes
Cook Time1 hour 30 minutes
Total Time1 hour 35 minutes
Course: Salat
Cuisine: Dansk fusion
Keyword: Klimavenligt
Servings: 4 personer

Ingredients

  • ½ pakke rucola
  • 3-4 stk rødbeder store
  • 100 gr pinjekerner
  • ½ pakke fetaost i blok. Ikke de der latterlige tern

Instructions

Bagte rødbeder

  • Skræl rødbederne og skær dem i tykke skiver. Halver skiverne
  • Vend dem i olivenolie og salt. Fordel dem på en bageplade dækket med bagepapir
  • Bag dem i ovnen på 165 gr i 1,5 time

Salaten

  • Skyl rucola og lad den dryppe af
  • Fordel rucola på et pænt fad
  • Fordel rødbederne over. De skal helst være kølede af
  • Fordel pinjekerner over, evt ost og/eller soltørrede tomater
  • Kom lidt balsamico og olivenolie over, og drys med lidt salt

Andre salater

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.