Butter beans indeholder fem gange så meget protein som sorte bønner, tre gange så meget som kidney bønner og dobbelt så meget som edamame bønner (men det samme som hvide bønner). Så hvis man skal spise mindre kød, hvis man er vegetar eller veganer, bør man altså have et fast forhold til butter beans. Nu er det sådan, at butter beans er min absolutte favorit blandt de nævnte bønner, det er konge bønnen. Så selvom jeg ikke er i proteinunderskud, kommer der med jævne mellemrum butter beans på bordet.
Det er nemmest hvis man opbløder og dernæst koger en stor mængde butter beans en dag med overskud. Gem dem i passende mængder i fryseren, så de er lige til at finde frem til brug på en dag med mindre overskud.
Lun ret med butter beans og merguez
Equipment
- Stegepande
Ingredients
- 2 dl butter beans udblødte og kogte
- 1 stk rødløg
- 1 dl bladselleri hakket
- 2 stk merguezpølser
- 2 fed hvidløg
- 1/4 dl løvstikke hakket
- 1/4 dl persille hakket
- 8 stk cherrytomater
- 1 spsk olivenolie
- salt
- 4 knsp tørret chili/peperoncino
Instructions
- Start med at udbløde bønnerne i vand natten over. Rigeligt vand.
- Kog bønnerne med en dusk løvstikke i en time
- Hak løg og selleri (jeg hakker altid hele bundet og gemmer det i fryseren til når man skal bruge det som her)
- Sauter løg og selleri i olivenolie
- Skær pølserne ud i 2 cm stykker og tilføj når løg og selleri er bløde
- Hak hvidløg og krydderurter og skær tomater i halve
- Når retten er stegt næsten færdig, tilføjes hvidløg og chili. Lad det simre med i et minut eller to
- Sluk for komfuret og bland resten af ingredienserne i. Smag til med salt og peber