Chimichurri er en kold sauce eller dressing, som traditionelt er brugt til at supplere grillet kød med. Den stammer fra Argentina. Man kan putte den på alt, lidt lige som en pesto. Fidusen med chimichurri er, at den er ret syrlig og stærk, hvilket giver et rigtigt godt supplement til en ellers mere afdæmpet ret.
Jeg har brugt den en del til vegetariske retter, som skal have et skud syre eller chili (for eksempel til kartoffelpandekager – opskriften kan du finde her).
Chimichurri
Brug chimichurri til at pifte en ret op med syrlighed og farve
Servings: 1 skål
Ingredients
- 2 stk håndfulde bredbladet persille
- 1 stk håndfuld frisk oregano kan erstattes af frisk koriander, hvis ikke man er koriander-hader (det er jeg)
- 1 stk skalotteløg
- 1 stk rød chili frisk
- 2 fed hvidløg
- 3 spsk olivenolie
- 9 spsk hvidvinseddike kan erstattes af andre, gerne lyse, eddiker
Instructions
- Hak skalotteløg, chili og hvidløg fint
- Hak persille og oregano så fint du orker
- Bland det hele
Notes
Server saucen som dressing på bordet eller lad kød marinere i det inden det skal grilles. Chimichirri er god på fx kartoffelpandekager. Opskrift kan du finde her.