Chutneyer er geniale som syrligt, stærkt eller sødt supplement til et måltid. Man kan bruge dem til kødretter i stedet for sovs, og man kan pifte grøntsagsretter op med lidt chutney på siden. De fungerer lidt som chimichurri (se opskrift her), men det fantastiske ved en æblechutney er, at det er endnu en måde at konservere havens æbler på, så de ikke går til spilde.
Æblechutney
Æblechutney er et syrligt, stærkt og sødt supplement til andre retter
Servings: 1 liter
Ingredients
- 20 stk æbler alle sorter
- 3/4 kg løg
- 3/4 kg farin eller anden sukker
- 30 gr sennepskorn kan udelades og erstattes af hele peberkorn
- 1 tsk cayennepeber
- 2-3 tsk salt
- 1 tsk ingefær kan udelades
- 1 l klar lagereddike
Instructions
- Skræl og skær æbler og løg i fine skiver
- Hæld eddike over, bland de øvrige ingredienser i og kog det hele op
- Lad det simre i 3 timer
- Tag gryden af og hæld atamon i. 1 tsk pr liter æblechutney
Notes
Hæld det på pæne, skoldede patentglas. Gem dem så mørkt og køligt som muligt.