Æblechutney

Chutneyer er geniale som syrligt, stærkt eller sødt supplement til et måltid. Man kan bruge dem til kødretter i stedet for sovs, og man kan pifte grøntsagsretter op med lidt chutney på siden. De fungerer lidt som chimichurri (se opskrift her), men det fantastiske ved en æblechutney er, at det er endnu en måde at konservere havens æbler på, så de ikke går til spilde.

Æblechutney

Æblechutney er et syrligt, stærkt og sødt supplement til andre retter
Prep Time30 minutes
Cook Time3 hours
Course: Dressing
Cuisine: Dansk fusion
Keyword: Tilbehør
Servings: 1 liter

Ingredients

  • 20 stk æbler alle sorter
  • 3/4 kg løg
  • 3/4 kg farin eller anden sukker
  • 30 gr sennepskorn kan udelades og erstattes af hele peberkorn
  • 1 tsk cayennepeber
  • 2-3 tsk salt
  • 1 tsk ingefær kan udelades
  • 1 l klar lagereddike

Instructions

  • Skræl og skær æbler og løg i fine skiver
  • Hæld eddike over, bland de øvrige ingredienser i og kog det hele op
  • Lad det simre i 3 timer
  • Tag gryden af og hæld atamon i. 1 tsk pr liter æblechutney

Notes

Hæld det på pæne, skoldede patentglas. Gem dem så mørkt og køligt som muligt.

Andre dressinger og saucer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.