Szechuan green beens er en klassiker fra PF Chang’s (kinesisk-amerikansk restaurantkæde) og stammer oprindeligt fra Sichuan/Szechuan regionen i Kina. Køkkenet her er kendetegnet ved at være rundhåndet med chilien og den karakteristiske Sichuan-peber. Retten med grønne bønner indeholder chili (og hvidløg/ingefær) og man kan jo variere hvor hot den skal være efter mod og gane.
Grønne bønner som er stegt på pande med masser af chili og hvidløg kan udgøre et lille måltid i sig selv, eller akkompagnement til andre kinesiske retter fx Mongolian beef og auberginer. (Opskrift på Mongolian beef kan findes her og opskrift på kinesisk aubergine kan findes her). Bønner indeholder en masse gode ting som fibre og protein, og det er nemt at stashe bønner op, da de kan fås på frost året rundt.
Szechuan green beens
Ingredients
- 1 pose bønner fra frost er helt fint
Sauce 1
- 1 fed hvidløg
- 1 stk rød chili
- 1 spsk Sriracha chili sauce
Sauce 2
- 2 fed hvidløg
- 1/4 dl soya
- 1/4 dl eddike Riseddike hvis det skal være rigtigt, men balsamico fungerer fint
- 1/4 dl vand
- 1 tsk (med top) sukker gerne mørk sukker
- 1 stk ingefær tommeltotstørrelse
Drys
- 2 spsk sesamfrø
Instructions
- Skræl og hak ingefær, hvidløg og chili
- Bland hvidløg med chili og Sriracha sauce i en skål
- Bland hvidløg, ingefær og sauce sammen i skål nr 2
- Imens er bønnerne dryppet af og tøede op
- Varm lidt neutral olie på en pande
- Sauter bønnerne på høj varme i et par minutter
- Tilføj sauce 1 og bland godt. Sauter videre i et par minutter
- TIlføj sauce 2 og sauter videre i et par minutter
- Hvis det er helt rigtigt, skal bønnerne blive lidt rynkede af stegningen på høj temperatur. Det gør imidlertid ikke noget for smagen. Bønnerne er klar, når den ønskede konsistens er der. Drys med sesam umiddelbart inden servering