Kyllingeleverpostej

Det er et sikkert hit at servere hjemmelavet leverpostej til julefrokosten eller påskefrokosten. Hvis man allerede har prøvet at bakset med gammeldags leverpostej, ved man godt at det kan være en klam affære med svinefedt og lever. Denne opskrift på leverpostej er meget nemmere end den traditionelle, da man kan blande alle ingredienser i en blender og slipper for at lave en opbagt sovs. Den er mere fedtfattig, god for dem som har det svært med at spise gris og så er man fri for at forholde sig til svinelever. Kyllingelever fås i bakker på frost og er ret nemme at gå til. Derudover smager den herligt.

Kyllingeleverpostej

En lidt nemmere leverpostej (og sundere) end den traditionelle
Prep Time5 minutes
Cook Time1 hour
Total Time1 hour 5 minutes
Course: Frokost
Cuisine: Dansk
Keyword: Det kolde bord
Servings: 1 liter ca

Equipment

  • Foodprocessor

Ingredients

  • 500 gr kyllingelever Fås i bakker på frost
  • 2 spsk portvin kan snildt erstattes af andet man har liggende. Kirsebærvin, sherry osv
  • 75 gr andefedt hvis man alligevel lige har stegt en juleand. Alternativt kan man erstatte med olie, men den bliver mere porøs (men stadig god)
  • 2 spsk mel
  • 2 dl piskefløde
  • 1 stk æg
  • 1 tsk salt
  • 10 drej med peberkværnen
  • 1 stk løg
  • 1 tsk basilikum eller origano

Instructions

  • Optø kyllingeleveren over natten i køleskab
  • Skræl løg og skær i kvarte
  • Hæld alle ingredienser i en food processor
  • Blend til alt er blendet godt og grundigt sammen. Det ligner en lyserød suppe
  • Fyld i ildfast skål eller fad der kan holde ca 1 liter
  • Bag i ovn på 200 gr i 1 time

Notes

Server med cornicioner eller rødbeder til 

Andre gode opskrifter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.