Det er et sikkert hit at servere hjemmelavet leverpostej til julefrokosten eller påskefrokosten. Hvis man allerede har prøvet at bakset med gammeldags leverpostej, ved man godt at det kan være en klam affære med svinefedt og lever. Denne opskrift på leverpostej er meget nemmere end den traditionelle, da man kan blande alle ingredienser i en blender og slipper for at lave en opbagt sovs. Den er mere fedtfattig, god for dem som har det svært med at spise gris og så er man fri for at forholde sig til svinelever. Kyllingelever fås i bakker på frost og er ret nemme at gå til. Derudover smager den herligt.
Kyllingeleverpostej
En lidt nemmere leverpostej (og sundere) end den traditionelle
Servings: 1 liter ca
Equipment
- Foodprocessor
Ingredients
- 500 gr kyllingelever Fås i bakker på frost
- 2 spsk portvin kan snildt erstattes af andet man har liggende. Kirsebærvin, sherry osv
- 75 gr andefedt hvis man alligevel lige har stegt en juleand. Alternativt kan man erstatte med olie, men den bliver mere porøs (men stadig god)
- 2 spsk mel
- 2 dl piskefløde
- 1 stk æg
- 1 tsk salt
- 10 drej med peberkværnen
- 1 stk løg
- 1 tsk basilikum eller origano
Instructions
- Optø kyllingeleveren over natten i køleskab
- Skræl løg og skær i kvarte
- Hæld alle ingredienser i en food processor
- Blend til alt er blendet godt og grundigt sammen. Det ligner en lyserød suppe
- Fyld i ildfast skål eller fad der kan holde ca 1 liter
- Bag i ovn på 200 gr i 1 time
Notes
Server med cornicioner eller rødbeder til