Opskrift på hjemmelavet leverpostej

Leverpostejen behøver ikke nogen introduktion. Den er essentiel. Her er mormors opskrift.

Ingredienser til leverpostej

  • 500 gr. hakket lever (kan fås i frossen tilstand m tilhørende svinefedt i almindelige supermarkeder)
  • 200 gr. svinefedt (man kan bruge andefedt og/eller baconfedt hvis man har stegt dette fornyligt). Man kan også bruge almindelig olie, men det gør leverpostejen lidt “slankere” og mindre sammenhængende.
  • 2 store løg
  • 1 spsk. mel
  • 3 dl. mælk
  • 1 spsk. smør
  • 2 æg
  • 1½ tsk salt
  • 1½ tsk peber
  • 1 tsk allehånde
  • 1 tsk stødte nelliker

Sådan laver du hjemmelavet leverpostej

Lav en opbagning af en klat smør og en spsk. mel. Det gør du sådan her: put smør i gryden og tilsæt mel når det er smeltet. Rør lidt rundt med piskeris til melet bliver suget op. Tilsæt mælk og pisk klumper ud. Bliv ved til det koger op. Tilføj lever, fedt og løg, salt og peber. Tilsæt allehånde og nelliker. Hvis man har en kogt gulerod eller kartoffel, kan denne rives og tilsættes. Tilsæt æg og rør rundt (nu med grydeske). Kog op og sørg for at det hele er godt blandet rundt. Hæld massen op i små, ildfaste skåle. Her er til to mellemstore. Bag i ovn på 200 gr. i 1 time.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.