Opskrift på klassisk kartoffelsalat

En klassiker til julefrokost eller grillaften: den kolde kartoffelsalat med karrydressing. Den er fantastisk, intet mindre.

Ingredienser til klassisk kartoffelsalat (til buffetbordet 6-8 personer)

Ingredienser til dressing:

  • ½ L. creme fraiche 9%
  • En klat majonaise (kan udelades) 
  • 3 tsk karry
  • 1 spsk citronsaft
  • Salt og peber
  • 2 tsk gurkemeje
  • 2 tsk sød sennep

Ingredienser til salaten:

  • 2 Kg kartofler
  • 1 agurk
  • 1 løg
  • 1 æble i tern
  • Dild og/eller purløg
  • Radiser (kan udelades)

Sådan laver du klassisk kartoffelsalat

Kog kartofler til de er møre (ca 15-20 min.), køl dem ned og skær i tern. Hak løget fint. Skær agurk og æble i tern. Skær radiser i skiver. Klip purløg og dild. Bland ingredienser til dressing og bland det hele. Drys med purløg og/eller dild. Vupti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.