Let’s face det: der er mange der ikke kan lide sild. Og det er pinligt at sidde der med tom tallerken mens man venter på det lune til julefrokosten eller påskefrokosten. Torskesalaten er fiske-forretsagtig uden at være for meget for de fiskeforskrækkede. Den kan serveres til forret eller fungere som torsken til nytår.
Torskesalat
Torskesalaten fungerer som en fiske, men ikke for meget-agtig forret eller ret til julefrokosten, påskefrokosten eller nytårsmiddagen
Servings: 4 personer
Ingredients
Salaten
- 1/3 stk iceberg salat
- 250 gr frisk torsk
- 1 stk citron
- 3 stk æg
- 1-2 stk æbler
- 4 tsk stenbiderrogn
- ½ pose rejer
- 2 stk laurbærblade
- 5 stk allehåndebær
- ½ stk grøntsagsbouillonterning
Dressing
- 1/4 l creme fraiche 18%
- 4 tsk mayonnaise
- 1 bundt dild
- 1 knsp salt
- 10 drej med peberkværnen
Instructions
- Sæt vand over til at koge med laurbærblade, allehånde, bouillontern og en citron skåret i 4 dele
- Når vandet begynder at koge, lægges torsken forsigtigt i gryden og den fjernes fra varmen. Lad den stå i 10 min under låg
- Lad fisken køle ned og del den i små bidder
- Hak salat, æbler og løg i tern og bland det sammen. Læg skiftevis fisk og salatblanding i et fad – til sidst overhældes det hele med dressingen
Dressing
- Til dressingen skal du blande creme fraiche, mayonnaise, citronsaft, salt, peber, hakket dild sammen. Jeg synes dressingen bliver meget tyk og derfor flyder den ikke så godt ned igennem salaten, det kan man rode bod på ved at lægge noget dressing ind midt i retten.
Notes
Pynt retten med kogte æg i halve, rejer og kaviar (rød farver ikke så meget af på dressingen) Retten kan med fordel stå og trække i køleskabet med film over inden den bliver serveret.
Denne opskrift er skrevet af min makker Sweetooth, som kan meget andet end “det søde” på opskriftfronten. Denne salat er genial – intet mindre. Især til påskefrokosten, julefrokosten eller til fx. forret nytårsaften. Den er forfriskende og utraditionel, men alligevel meget passende til en højtid. Og så smager den himmelsk.
Kan virkelig anbefales – alle mine ti gæster bad om opskriften.
Der er rigeligt til 12 – 14 personer som frokostret.
Jeg manglede bare mængden af mayonaise, men jeg brugte ca 5o gr. men det kan man jo så selv afgøre efter ens egen smag.
Tak for det – det er rart at høre retten var populær!