Nem rødvinssauce

Sauce er et af livets mysterier. Denne her er en virkelig uartig men nem en af slagsen. Den kan laves i forvejen, så man ikke behøver stresse over saucen lige inden stegen skal serveres.

Nem rødvinssauce

Denne sauce kan laves i forvejen og bare justeres med lidt stegesky eller fløde
Prep Time10 minutes
Cook Time3 hours
Total Time3 hours 10 minutes
Course: Sauce
Cuisine: Fransk
Keyword: Gæstemad
Servings: 4 personer

Ingredients

  • 2 stk gulerødder
  • 2 fed hvidløg
  • 2 stk løg eller porre
  • 1 flaske rødvin ikke den billigste, men obviously heller ikke den dyreste
  • 250 gr smør (i alt)
  • 2 spsk timian eller en buquet garnit bestående af frisk timian, bredbladet persille og laurbær
  • salt og peber efter smag
  • 2 spsk stegesky, fedt eller fløde helst
  • 2 tsk sukker kun hvis der skal lidt ekstra til
  • 1 stk bouillonterning kun hvis der mangler lidt
  • 1 spsk mel

Instructions

Indkogning

  • Hak løg, gulerod og hvidløg groft
  • Sauter løg, gulerod og hvidløg i en stor klat smør
  • Tilsæt rødvin og kog op
  • Tilsæt bredbladet persille/bouquet garni, salt og peber
  • Lad den simre længe – gerne et par timer – til den er reduceret til ca. halvdelen

Tilsmagning og finish

  • Hvis du har noget stegesky kan du tilsætte det i din rødvinssauce
  • Tilsæt ellers resten af smørret og smag til med salt, peber og evt. sukker (eller bouillon. Det burde ikke være nødvendigt)
  • For en lidt tykkere konsistens kan man enten blende de sauterede løg og gulerødder, eller (helst) lave en lille smørbolle af smør og 1 – maks 2 spsk mel. Hvis man bruger 1 spsk mel, får man en passende konsistens. Hvis man bruger 2 bliver konsistensen henad ormors sovs
  • Smørbollen laves ved at mikse ca 50 gr smør med mel – miks med en lille gaffel i en lille skål. Pisk det i saucen under konstant omrøring

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.