Sauce er et af livets mysterier. Denne her er en virkelig uartig men nem en af slagsen. Den kan laves i forvejen, så man ikke behøver stresse over saucen lige inden stegen skal serveres.
Nem rødvinssauce
Denne sauce kan laves i forvejen og bare justeres med lidt stegesky eller fløde
Servings: 4 personer
Ingredients
- 2 stk gulerødder
- 2 fed hvidløg
- 2 stk løg eller porre
- 1 flaske rødvin ikke den billigste, men obviously heller ikke den dyreste
- 250 gr smør (i alt)
- 2 spsk timian eller en buquet garnit bestående af frisk timian, bredbladet persille og laurbær
- salt og peber efter smag
- 2 spsk stegesky, fedt eller fløde helst
- 2 tsk sukker kun hvis der skal lidt ekstra til
- 1 stk bouillonterning kun hvis der mangler lidt
- 1 spsk mel
Instructions
Indkogning
- Hak løg, gulerod og hvidløg groft
- Sauter løg, gulerod og hvidløg i en stor klat smør
- Tilsæt rødvin og kog op
- Tilsæt bredbladet persille/bouquet garni, salt og peber
- Lad den simre længe – gerne et par timer – til den er reduceret til ca. halvdelen
Tilsmagning og finish
- Hvis du har noget stegesky kan du tilsætte det i din rødvinssauce
- Tilsæt ellers resten af smørret og smag til med salt, peber og evt. sukker (eller bouillon. Det burde ikke være nødvendigt)
- For en lidt tykkere konsistens kan man enten blende de sauterede løg og gulerødder, eller (helst) lave en lille smørbolle af smør og 1 – maks 2 spsk mel. Hvis man bruger 1 spsk mel, får man en passende konsistens. Hvis man bruger 2 bliver konsistensen henad ormors sovs
- Smørbollen laves ved at mikse ca 50 gr smør med mel – miks med en lille gaffel i en lille skål. Pisk det i saucen under konstant omrøring