Aka Andreas mors kylling. Hvem der bare havde en italiensk svigermor. Min kusine har givet mig denne opskrift, som hendes italienske svigermor har lært hende at lave. Retten stammer fra Norditalien og spises i dybe skåle med brød til. Den er hurtig og nem at lave, og den smager helt fantastisk.
Opskriften lyder oprindeligt på kombinationen af grønne ærter og rødvin. Hvis man vil have en mere sommerlig version, kan den sagtens laves på gule ærter og hvidvin (billedet).
Toscansk kylling
Andreas mors kylling
Servings: 4 personer
Equipment
- 1 stor gryde
Ingredients
- 1 stk kylling rimelig stor (1 kg eller mere) og en der har haft det godt
- 1 pose frosne ærter kan erstattes med ca 5 dl guleærter (opblødte)
- 5 fed hvidløg
- 1 stk løg
- 2 glas vand
- ½-1 flaske rødvin kan erstattes af hvidvin. Det gør nok ikke noget at kokken snupper et enkelt glas
- 1 bundt persille
Instructions
- Kyllingen brunes gylden i olivenolie. Tag den op
- Hak hvidløg og løg og sauter det. Herefter kommes kyllingen tilbage og vinen tilsættes og koges op
- Ærter, vand og salt/peber tilsættes. Lad retten simrekoge i ca 1 time til kyllingen er gennemstegt og ærterne let mosede ud
- Hak persille og smid halvdelen i et par minutter inden servering. Put resten på når kyllingen serveres
- Spis med godt brød til. Nemt brød
Notes
Serveres i dybe tallerkener med brød til
Denne ret kan klart anbefales. Normalt bruger jeg hvidvin sammen med kylling, men det her er jo meget bedre. Især ærterne var helt fantastiske! Hvem der bare havde en italiensk svigermor …
Skønt at du kunne lide retten! Jeg regner med at suge flere opskrifter til mig løbende, så bare hæng på her 😉
Kusine Irene må lige tilføje, at et groft hakket bundt persille kan smides i gryden 10 min. inden spisning.
Det lyder også lækkert! Det må jeg prøve næste gang.