Pasta med spinat

Spinat fungerer rigtigt godt med muskatnød og pasta. Nogle føler det skal puttes sammen med en opbagt sovs og så være spinatlasagne, men det er helt misforstået, da spinat skal serveres med spaghetti. Hvorfor? Det har samme look og konsistens som pesto, det lægger sig fint og blødt langs de lange spaghettier og smagen fordeler sig derfor helt perfekt på den lange, bløde pasta.

Frisk spinat er ok lækkert som tilbehør i en salat, især når det er babyspinat. Men skal der store mængder til, bliver oxalsyren for voldsom og får tænderne til at klistre. Frossen spinat derimod, er mindre oxal-holdig og indeholder lige så mange vitaminer og mineraler som den friske slags. Derudover er den hakket og vasket på forhånd, så den er lige til at smide på panden. What’s not to like?

Spinat med muskatnød kan laves på et øjeblik. Det er et sundt og vegetarisk måltid, som kan suppleres med en håndfuld bønner hvis man er vegetar og i proteinunderskud. Ellers står den fint alene, eventuelt suppleret med en lille tomatsalat for sødmen og den fine farve til det grønne.

Pasta med spinat

Retten giver flash backs til 90'erne
Prep Time15 minutes
Total Time15 minutes
Course: Hovedret
Cuisine: Italiensk
Keyword: Vegetarisk
Servings: 2 personer
Author: MADindex

Equipment

 • 1 pande

Ingredients

 • 1 pose frossen, hakket spinat
 • ½ dl olivenolie
 • 8 fed hvidløg
 • 1 tsk muskatnød
 • 4 spsk creme fraiche
 • 8 drys tørret peperoncino
 • ½ tsk salt
 • spaghetti passende mængde

Instructions

 • Kog vand til pasta
 • I mens hakkes hvidløg og det sauteres på en pande sammen med peperoncino på mellem varme. Hvidløg må ikke få farve
 • Spinaten tilsættes, når hvidløg og chili har sauteret et minuts tid. Lad det simre et par minutter på mellem varme. Hvis spinaten er frossen, så lad den optø og rør lidt rundt engang i mellem
 • Kog pasta
 • Når spinaten har simret og er gennemvarm tilsættes muskatnød og salt
 • Umiddelbart inden pasten er klar, tilsættes creme fraiche i sovsen. Rør det godt ud og lad det simre et minut eller to så det er varmt
 • Bland pastaen i spinaten og server med frisk parmesan

Notes

Man kan erstatte creme fraiche med piskefløde. Men så skal der tilsættes mindre, med mindre man gerne vil have en hjerte-kar sygdom. Er man veganer, kan creme fraiche erstattes af lidt citronsaft og lidt ekstra olivenolie

Andre hurtige opskrifter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.