Jeg klappede i mine små hænder første gang jeg lavede tiramisu, da jeg opdagede at det er verdens nemmeste dessert at lave. Slut med at bage underlige bunde og dernæst piske fyld osv i. Næ, man skal bare købe nogle ladyfingers og piske mascarpone + æggeblommer sammen og så er den stort set klar.
Min kæreste påstår, at der findes mennesker der ikke kan lide Tiramisu. Det tror jeg ikke på!
Tiramisu
Opskriften passer til et fad på ca 20 cm x 30 cm eller 8 dessertglas og kan med fordel laves dagen før
Servings: 8
Ingredients
- 6 bøtter pasteuriserede æggeblommer der er to stks i hver bøtte, så teknisk set 12 æggeblommer
- 2 stk mascarpone de kommer i 250 gr, så 2 bøtter
- 2 tsk vaniljesukker
- 2 tsk sukker
- 1 kop kaffe lidt stærk
- 8 spsk likør cointreau/marsala/blommelikør/rom
- 1 dl mørk kakao til at drysse med eller chokolade der er fint hakket
- 1 pakke ladyfingers (2-x12 stks) alternativt kan bruges Mariekiks/digestives eller Lulu
Instructions
- Pisk mascarpone, æggeblommer, sukker og vanilie til en lind creme. Læg et lag ladyfingers i et fad/dessert glas.
- Hæld en spsk kaffe over hver ladyfinger så den bliver fugtet over det hele. Hæld en spsk cognac/likør over pr. person jævnt fordelt over laget. Dæk dernæst med et lag creme – ca. halvdelen. Læg et nyt lag ladyfingers og gentag med kaffen. Læg det sidste lag creme.
- Put fadet i køleskabet i nogle timer, helst natten over. Drys kakao (nemmest med en si) lige inden servering.
Notes
Tiramisu kan laves med andre kiks end ladyfingers. Jeg har prøvet med Mariekiks og digestives, og jeg kan bedst lidt digestives som alternativ til ladyfingers.