Butter chicken – indisk kylling

Jeg må anbefale butter chicken til alle der enten skal holde inder-fest eller er på fedekur. Retten vækker opsigt og er en sikker succes, men det skal siges at den indeholder pænt meget smør! MMmm smør 🙂

Fremgangsmåde:

Bland krydderier med yoghurt og tomat puré. Tilsæt hvidløg og ingefær og til sidst kyllingen. Lad trække i ca. 15 min. Smelt smør og steg løg til de er bløde. Tilsæt kylling + marinade. Tilsæt vand og laurbær, kog i 30 minutter. Tilsæt fløde og smag til.

Ingredienser til ca. 4 personer:

  • 2 spsk garam masala
  • 1 tsk stødt koriander
  • 1 tsk spidskommen
  • 2 tsk stødt peber
  • 4 drys peperoncino (kan varieres of course)
  • 1½ dl yoghurt (Kløver sødmælksyoghurt er favoritten her)
  • 2 spsk tomatpuré
  • 1 1/4 tsk salt
  • Hakket ingefær (ca. en tommeltots størrelse)
  • 6 fed hvidløg
  • 1½ tsk kardemomme
  • 100 gr usaltet smør
  • 2 mellemstore løg (hakkes)
  • 2 laurbærblade
  • 1½ dl. vand
  • 1½ dl. piskefløde

2 thoughts on “Butter chicken – indisk kylling”

  1. overvejer at prøve din butter chicken af på nogle gæster og har i den sammenhæng et par spørgsmål:

    1. hvor meget kylling er opskriften beregnet til?
    2. peperoncino – hvor køber du det? – eller kan alm. stødt chili bruges?
    3. har hørt at kødet skal trække meget længe i krydderierne – har du erfaringer med det? (tænkte at blande det og lade det ligge i køleren i løbet af dagen)

  2. Hej Karin

    1) Opskriften passer til en almindelig bakke med 2 kyllingefileter i.
    2) Peperoncino – er bare chili i “flager”/bittesmå stykker. Jeg har købt sådan en almindelig glasfidus i Superbest.
    3) Nej det behøver det ikke. Jeg lod det bare trække de der 15-30 min. og det var fint. Om man kan lade det trække – jo muligvis. Men både vietnamesisk kylling (se andet steds her) og butter chicken er det rigeligt med mindre trækketid.

    Jeg serverede butter chicken til min fødselsdag. Jeg serverede også krydret karry, youghurt-mynte-agurt dip, mango chutney, og naan brød. Dette fungerede fint sammen, og jeg fik meget ros 🙂 Især butter chicken var en succes, det blev spist rub og stub.

    Hilsen
    Madindex 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.