Butter chicken – indisk kylling

Jeg må anbefale butter chicken til alle, der enten skal holde inderfest eller er på fedekur. Retten vækker opsigt og er en sikker succes, men det skal siges at den indeholder pænt meget smør! MMmm smør

Butter chicken

God, mild, velsmagende
Prep Time15 minutes
Cook Time20 minutes
Marinadetid15 minutes
Total Time50 minutes
Course: Hovedret
Cuisine: indisk fusion
Keyword: Middag på en halv time
Servings: 4 personer

Equipment

  • 1 gryde/dyb pande

Ingredients

  • 1 pakke kyllingebrystfilet

Marinade

  • 1,5 dl sødmælksyoghurt
  • 6 fed hvidløg
  • 2 spsk tomatpuré
  • 3 cm hakket ingefær
  • 2 spsk garam masala
  • 1 tsk stødt koriander
  • 1 tsk spidskommen
  • 1 tsk stødt peber
  • 4 drys tørret chili
  • 1,5 tsk kardemomme

Øvrige

  • 1,25 tsk salt
  • 1,5 dl vand
  • 2 stk løg mellemstørrelse
  • 100 gr usaltet smør
  • 2 stk lauerbærblade
  • 1,5 dl piskefløde

Instructions

  • Skær kylling ud i mundrette stykker. Hak hvidløg og ingefær.
  • Bland krydderier med yoghurt og tomatpuré. Tilsæt hakket hvidløg og ingefær og til sidst kyllingen i mundrette bidder. Lad trække i ca. 15 min.
  • Smelt smør og steg løg til de er bløde. Tilsæt kylling + marinade. Tilsæt vand og laurbær, kog i 20 minutter. Tilsæt fløde og smag til.

Notes

Serveres med ris og raita til

2 Comments

  1. overvejer at prøve din butter chicken af på nogle gæster og har i den sammenhæng et par spørgsmål:

    1. hvor meget kylling er opskriften beregnet til?
    2. peperoncino – hvor køber du det? – eller kan alm. stødt chili bruges?
    3. har hørt at kødet skal trække meget længe i krydderierne – har du erfaringer med det? (tænkte at blande det og lade det ligge i køleren i løbet af dagen)

  2. Hej Karin

    1) Opskriften passer til en almindelig bakke med 2 kyllingefileter i.
    2) Peperoncino – er bare chili i “flager”/bittesmå stykker. Jeg har købt sådan en almindelig glasfidus i Superbest.
    3) Nej det behøver det ikke. Jeg lod det bare trække de der 15-30 min. og det var fint. Om man kan lade det trække – jo muligvis. Men både vietnamesisk kylling (se andet steds her) og butter chicken er det rigeligt med mindre trækketid.

    Jeg serverede butter chicken til min fødselsdag. Jeg serverede også krydret karry, youghurt-mynte-agurt dip, mango chutney, og naan brød. Dette fungerede fint sammen, og jeg fik meget ros 🙂 Især butter chicken var en succes, det blev spist rub og stub.

    Hilsen
    Madindex 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.