Opskrift på marengskage

Konsistensen har ikke meget med marengs at gøre, men minder snarere om skumfiduser. Forleden fik jeg selv lyst til at prøve at se om kagen var til at finde ud af for en kagespasser som mig. Resultatet kan ses her – den var fantastisk lækker. Opskriften kan ses her i sin fulde længde: Marengkage – sprød og blød. Pyntet med vanilieis, flødeskum og jordbær. Mmmm!

Ingredienser på marengskage

  • 5 bægre æggehvider
  • 300 g sukker
  • 2 tsk eddike
  • evt. vaniliesukker
  • Ting til pynt – is, flødeskum, frugt

Sådan laver du marengskage

Man pisker æggehvider med sukker, og tilføjer derefter eddike. Dernæst fylder man skummet på en bageplade (opskriften her passer med en almindelig, dyb bageplade). Husk at lægge bagepapir og smør det evt. med smør (min marengs hang ret meget i og måtte nærmest rulles af da det klistrer helt vildt). Bag i 30 min. på 130, dernæst 30 min. på 160. Server med is, flødeskum eller hvad man nu lyster.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.