Opskrift på lam i karry

Jeg har afprøvet denne opskrift på Lam i karry fra annemad fra DR2. Den var virkelig lækker og ikke for stærk. Jeg fulgte opskriften fra DRs hjemmeside, dog brugte jeg knust kardemomme og ikke hele kardemommekapsler og jeg lavede lidt om på rodfrugterne (og jeg glemte cashewnødder – det gjorde vist ikke noget). Retten kan laves dagen før den skal serveres

Ingredienser til lam i karry (6 personer)

 • 2 spsk god karry
 • 2 store løg
 • 1-2 persillerod
 • Et par gulerødder (eller pastinak eller hvad man nu har)
 • 1 stykke selleri (ca. en kvart fungerede fint)
 • 12 figner
 • 4 stængler kanel
 • 5-6 tsk stødt kardemomme
 • 1 kg lammekød (fx. lammebov i tern)
 • 1 dåse kokosmælk
 • 1 spsk garam masala
 • Ca. 1/4 – ½ liter fond/bouillon. Dag 1 tilsatte jeg lidt hønsefond. Dag 2 tilsatte jeg en smule lammefond da jeg varmede retten op. Jeg havde lavet lammefond på knoglen fra lammeboven da jeg skar lammet ud på dag 1.

Sådan laver du lam i karry

Steg karry i rigeligt olie, svits løg og rodfrugter. Tilsæt figner, kanel og kardemomme. Rør rundt i ca. 5 min. Brun lammekødet på en pande ved siden af. Tilsæt kødet til karryen og tilsæt kokosmælk og fond. Kog i ca. 1-2 timer. Tilsæt garam masala.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.