Kikærter i karry

Gryderetter (især indiske) er geniale hvis man skal prøve at spise mere vegetarisk eller plantebaseret. Jeg kan godt lide, at de ikke prøver at inkorporere noget der skal ligne kød, men ikke er det. Denne opskrift er en ærlig omgang kikærter i den karrysauce, som jeg har lavet i flere versioner med lam. Link til oprindelig opskrift og nyere opskrift. Kødet er i min optik dybt overvurderet i gryderetter og det tager altid 100 år at få mørt. Versionen her med kikærter går meget hurtigere at lave, fordi den ikke skal koge i 1½ time og kikærterne er taknemmelige, de kan hældes i direkte fra en dåse. Vegetarversionen er karryens fast food.

Karry er ikke til at komme uden om – det kan spises vinter og sommer og det smager godt med det meste. Opskriften på Lam i karry er oprindeligt inspireret af et program i fjernsynet (Annemad). Den oprindelige opskrift indeholder (udover lam) figner og cashewnødder, men i denne version er det blevet barberet helt ned til det allermest elementære: karry, garam masala, kardemomme og kanel samt fond og kokosmælk.

Både karry og garam masala er blandingskrydderier. Garam masala består af en blanding af spidskommen, koriander, peber, kanel, kardemomme og muskatnød. Karry består af en blanding af gurkemeje, hvid peber, cayennepeber, koriander, muskatnød, ingefær, kanel, nelliker, kardemomme, sennep og kommen. Der er altså intet mindre end 15 forskellige krydderier i.

Kikærter i karry

Vegetarversionen af karry er karryens svar på fast food
Prep Time10 minutes
Cook Time10 minutes
Total Time20 minutes
Course: Hovedret
Cuisine: indisk fusion
Keyword: Karry
Servings: 6 personer
Cost: Billigt

Equipment

 • 1 stor gryde

Ingredients

 • 1 dåse kokosmælk
 • 1 dåse kikærter

Krydderier

 • 1 spsk garam masala
 • 2 spsk mild karry
 • 1 tsk kardemomme
 • 1 tsk kanel

Instructions

 • Skær løg i tern og svits dem i rigeligt olie. Tilsæt karry og rør det rundt på kraftig varme
 • Tilsæt kikærter, kanel og kardemomme og rør i et par minutter
 •  Tilsæt garam masala, fond og kokosmælk
 • Lad det simre i ca 10 minutter

Vi elsker karry

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.