Jeg elsker, elsker, elsker PF Chang’s og især deres Mongolian beef. PF Chang’s er en amerikansk pan-asiatisk-men-mest-kinesisk kæderestaurant. Opskriften er virkelig nem at følge og den kan laves med både frisk oksekød og rester fra en steg. Server retten med ris til og noget grønt – f.eks rosenkål eller grønne bønner.
Mongolian beef a la PF Chang’s
Jeg elsker elsker elsker Mongolian beef fra PF Chang's. Nettet vrimler med copy cat opskrifter, dette her er en af dem
Ingredients
- 1 spsk ingefær finthakket
- 1 spsk hvidløg finthakket
- 1 chili rød, finthakket
- 1/2 dl soja
- 1/2 dl sukker helst moscodavo eller brun farin
- 1/2 dl vand
- 1/2 dl olie neutral
- 1 forårsløg
- 200 gr oksekød (f.eks sirloin eller filet) Jo bedre udskæring, des bedre resultat
- 1 tsk majsstivelse Maizena
Instructions
- Skræl og hak hvidløg, ingefær og chili
- Varm neutral olie i en lille gryde og hæld det hakkede hvidløg, ingefær og chili i. Lad det sautere et par minutter. Tilsæt derefter sukker, soya og vand og lad det simre på lavt blus
- Skær kødet ud i mens i så tynde skiver som muligt (3-4 mm) og i mundrette bidder (5×3 cm ca). Hæld dem i en skål eller fad og drys maizena over. Vend skiverne godt rundt og lad det ligge og trække et par minutter
- Varm olie op på en stor pande. Læg kødet på panden når den er godt varm. Lynsteg kødet på høj varme i få minutter på hver side. Kødet skal have sprød kant og lidt stegeskorpe
- Hæld resten af saucen ved og lad det få 1 minut mere på lavt blus. Server straks med lidt forårsløg drysset over
Notes
Server fx med ris, bønner med hvidløg og peanut, og kinesisk aubergine