Jeg tripper lidt på rødbede om efteråret. Det er farven, smagen og så er de lige der i hobetal til ingen penge. Vi skal spise rødbeder, for de er sunde og lokale, og så giver farven et boost til din mørke vintersjæl. Man kan saltbage eller bare bage rødbederne. De bliver bedre jo længere tid de får i ovnen. De må gerne blive rynkede og lidt sprøde.
Til salater som denne holder jeg mig til modellen “bagt rodfrugt + rucola + nød af en art”. Parmesan, feta eller soltørrede tomater giver lidt syre og fedme som løfter hele salaten.
Salat af rucola og bagt rødbede
Servings: 4 personer
Ingredients
- ½ pakke rucola
- 3-4 stk rødbeder store
- 100 gr pinjekerner
- ½ pakke fetaost i blok. Ikke de der latterlige tern
Instructions
Bagte rødbeder
- Skræl rødbederne og skær dem i tykke skiver. Halver skiverne
- Vend dem i olivenolie og salt. Fordel dem på en bageplade dækket med bagepapir
- Bag dem i ovnen på 165 gr i 1,5 time
Salaten
- Skyl rucola og lad den dryppe af
- Fordel rucola på et pænt fad
- Fordel rødbederne over. De skal helst være kølede af
- Fordel pinjekerner over, evt ost og/eller soltørrede tomater
- Kom lidt balsamico og olivenolie over, og drys med lidt salt