Kimchi er en slags koreansk surkål. Principperne er det samme som for europæisk surkål – man salter grøntsager og sikrer dermed, at de smager bedre og holder sig længere. I kimchi er der traditionelt smagsgivere med som chili, hvidløg. Dette kan man øge som det passer en. Jeg synes godt at kimchi må være stærkt, så man kan bruge det som et sundt alternativ til fx en chutney.
Kimchi
Kimchi er en slags koreansk surkål. Principperne er det samme som for europæisk surkål – man salter grøntsager og sikrer dermed, at de smager bedre og holder sig længere
Servings: 3 glas
Equipment
- 3 patentglas a 0,5 liter (eller et stort et). Et stort fad eller skål. Gummihandsker
Ingredients
- 1 stk kinakål
- 2-3 stk gulerødder mellemstørrelse
- 2 fed hvidløg
- 2-3 cm ingefær
- 1 stk chili
- 1,5 spsk salt
Instructions
- Kinakål vaskes og snittes fint
- Skræl gulerødder og riv dem
- Skræl og hak ingefær og hvidløg fint
- Hak chili fint
- Hæld kinekålen og salt sammen i en stor skål. Begynd at masser massen. Giv den gas i ca 5 minutter. Væsken begynder hurtigt at trække sig ud af kålen
- Husk at tage handsker på, hvis du ikke allerede har det. Tilføj resten af ingredienserne og masser videre et par minutter. Massen er skal være godt vædet.
- Hæld på steriliserede glas (altså glas du har overhældt med kogende vand). Mængden passer til tre glas på 0,5 liter. Lad de øverste 3 cm være fri og dæk med en steril underkop eller andet, så du sikrer at kålen hele tiden er dækket af væsken.
- Lad kimchien stå i 5-7 dage i stuetemperatur, men i skygge. Let låget hver dag. Vær opmærksom på, at det kommer til at lugte af kål og hvidløg! Men smag på det, og du vil se, at det smager bedre end det lugter.
Notes
Kimchi indeholder traditionelt også fiskesauce og eventuelt kinaradise. Jeg har udeladt det, da det er nok med kombinationen af hvidløg, chili og ingefær