Det er ikke til at komme uden om. I et menneskeliv kommer man til at skulle lave chokoladekage i bradepande mere end en håndfuld gange. Især hvis man har børn. Hvis man har fødselsdag, skal man give kage på arbejde. Når dit barn har fødselsdag, skal der deles kage ud i klassen (muffins er en anelse mere praktisk løsning). Når nogen går på barsel skal der gives kage på kontoret. Når det er blevet forår og alle er gået i Coronaisolation (og er ved at gå ud af deres gode skind) skal der gives kage på hjemmekontoret/hjemmeskolen.
Denne opskrift giver en svampet chokoladekage, som passer til en mindre bradepande på omkring 30×40 cm. Den er passende for en standard folkeskoleklasse. For den autentiske følelse af barndom bør den pyntes med chokoladeglasur og kokosmel.
Svampet chokoladekage i bradepande
Equipment
- Bradepande 30×40 cm
Ingredients
Det tørre
- 250 gr mel
- 420 gr sukker
- 90 gr kakao
- 1 tsk natron
- 1 tsk bagepulver
- 1,5 tsk vaniljesukker
- 0,5 tsk salt
Det våde
- 2,5 dl mælk
- 1,5 dl olie
- 2 stk æg
- 0,5 dl kogt vand
Instructions
- Bland det tørre i en skål
- Pisk æg og tilsæt det våde (undtagen vand)
- Bland det hele sammen. Tilsæt det kogte vand
- Bag i ovn på varmluft på 175 gr i 30 minutter