Dukkah

Dukkah er fællesbetegnelse for et krydderimiks, som bruges over en bred kam i Mellemøsten. Det bruges som drys på brød, dip eller supper. Dukkah betyder bare at hakke eller mose (”to pound”) og der er ikke nogen regler for hvad den helt specifikt består af. Men typisk vil det være ristede nødder, mandler samt krydderier som spidskommen.

Denne her dukkah er ikke for stærk, og den giver en god mundfølelse og smag på supper og brød. Den er et tilfredsstillende drys i sig selv, men også et godt alternativ til parmesan, hvis man spiser plantebaseret.

Dukkah

Dukkah er en slags krydret nøddedrys til at putte ovenpå supper og risretter. Det tilføjer umami og knas
Prep Time5 minutes
Total Time5 minutes
Course: Drys
Cuisine: Nordafrikansk
Keyword: Drys, Vegansk
Servings: 1 glas

Equipment

  • Food processor

Ingredients

  • 1 dl mandler
  • 1 dl hasselnødder eller valnødder
  • ½ dl sesam
  • 1 tsk spidskommen
  • 1 tsk stødt koriander
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk peber eller 20 drej med peberkværnen

Instructions

  • Bland mandler og nødder og varm den op på en pande på mellemhøj varme. De må ikke branke, men gerne tage lidt farve
  • Når nødder og mandler er næsten klar, tilsættes sesamfrøene. Pas på, de brænder let på og skal ikke have lige så længe som mandler og nødder
  • Når mandler, nødder og sesam er færdige, blandes de øvrige krydderier i og der røres lidt på den varme pande
  • Det hele puttes i en food processer og blendes. Mandler og nødder må gerne beholde lidt struktur, så pas på med ikke at give det for meget

Notes

Det her er genialt at toppe alle mulige retter med. Supper, salater og gryderetter med ris for eksempel. Man kan også toppe sin pasta med det, og hvorfor ikke også et stykke rugbrød. 

Brug dukkah til disse retter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.