Dukkah er fællesbetegnelse for et krydderimiks, som bruges over en bred kam i Mellemøsten. Det bruges som drys på brød, dip eller supper. Dukkah betyder bare at hakke eller mose (”to pound”) og der er ikke nogen regler for hvad den helt specifikt består af. Men typisk vil det være ristede nødder, mandler samt krydderier som spidskommen.
Denne her dukkah er ikke for stærk, og den giver en god mundfølelse og smag på supper og brød. Den er et tilfredsstillende drys i sig selv, men også et godt alternativ til parmesan, hvis man spiser plantebaseret.
Dukkah
Dukkah er en slags krydret nøddedrys til at putte ovenpå supper og risretter. Det tilføjer umami og knas
Servings: 1 glas
Equipment
- Food processor
Ingredients
- 1 dl mandler
- 1 dl hasselnødder eller valnødder
- ½ dl sesam
- 1 tsk spidskommen
- 1 tsk stødt koriander
- 1 tsk salt
- 1 tsk peber eller 20 drej med peberkværnen
Instructions
- Bland mandler og nødder og varm den op på en pande på mellemhøj varme. De må ikke branke, men gerne tage lidt farve
- Når nødder og mandler er næsten klar, tilsættes sesamfrøene. Pas på, de brænder let på og skal ikke have lige så længe som mandler og nødder
- Når mandler, nødder og sesam er færdige, blandes de øvrige krydderier i og der røres lidt på den varme pande
- Det hele puttes i en food processer og blendes. Mandler og nødder må gerne beholde lidt struktur, så pas på med ikke at give det for meget
Notes
Det her er genialt at toppe alle mulige retter med. Supper, salater og gryderetter med ris for eksempel. Man kan også toppe sin pasta med det, og hvorfor ikke også et stykke rugbrød.