Chiliolie

Chiliolie kan bruges til alt, og er smart at have ved hånden, hvis man ikke lige gider hakke chili, men godt vil have den gode chilismag.

Chiliolie

Chiliolie kan bruges som smagsgiver på alle retter
Prep Time1 minute
Cook Time2 minutes
Total Time3 minutes
Course: Dressing, Sauce
Cuisine: Asiatisk
Keyword: Chili
Servings: 1 portion

Ingredients

  • 4 spsk neautral olie
  • 1 spsk sojasauce
  • 1 spsk balsamico
  • 1 spsk sukker
  • 1-2 spsk tørrede chiliflager

Instructions

  • Varm olien op indtil den simrer let (stik en spisepind ned i olien og tjek). Den må ikke være for varm, for så svitser den chilien
  • Hæld olien over chili i et glas eller skål (jeg bruger et lille patentglas)
  • Tilsæt sukker, balsamico og soja og bland rundt
  • Køl det ned og stil det på køl

Notes

Kan bruges til falafler, supper, salater og gryderetter eller som et skud chili til dressing. Det er især smagt, hvis man kan lide chili men samtidigt må holde lidt tilbage af hensyn til børn. 

Passer til

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.