Chiliolie kan bruges til alt, og er smart at have ved hånden, hvis man ikke lige gider hakke chili, men godt vil have den gode chilismag.
Chiliolie
Chiliolie kan bruges som smagsgiver på alle retter
Servings: 1 portion
Ingredients
- 4 spsk neautral olie
- 1 spsk sojasauce
- 1 spsk balsamico
- 1 spsk sukker
- 1-2 spsk tørrede chiliflager
Instructions
- Varm olien op indtil den simrer let (stik en spisepind ned i olien og tjek). Den må ikke være for varm, for så svitser den chilien
- Hæld olien over chili i et glas eller skål (jeg bruger et lille patentglas)
- Tilsæt sukker, balsamico og soja og bland rundt
- Køl det ned og stil det på køl
Notes
Kan bruges til falafler, supper, salater og gryderetter eller som et skud chili til dressing. Det er især smagt, hvis man kan lide chili men samtidigt må holde lidt tilbage af hensyn til børn.