Parfait er lige som is, det er bare nemmere at lave og kræver ingen ismaskine. Forskellen på is-creme og parfait (og gelato) har med tilberedningsmetoden at gøre – i klassisk is-creme tilsættes fløde og mælk og varmes op, mens parfaiten forberedes kold. Hvorfor gøre det sværere for sig selv? Når man bor småt i byen, er det smart ikke at anskaffe sig unyttige maskiner, der tager kostbar plads. Derfor er parfait genialt at lave, og jeg forstår egentligt slet ikke, hvorfor man skulle lave anden slags is. Man kan selvfølgelig også bare købe det – men ved et hurtigt kig på varedeklarationen på is, kan man se, der hverken er fløde eller æg i, men derimod både vallepulver og guargummi (!).
Som alle gode desserter er parfait baseret på fløde, æggeblomme og sukker. Man kan mikse frugt eller chokolade i, eller bare lave basis-parfait med vanilje. Jeg gør som regel sidstnævnte, og serverer så frugt eller chokolade ved siden af isen.
Det tager 2 X 3 minutter at forberede isen (ja, jeg kalder det is) og 4 timer at fryse.
Opskriften giver ca. 0,5 liter.
Parfait – nem is uden ismaskine
Equipment
- Håndmikser
- Fryser
Ingredients
- 2 bægre pasteuriserede æggeblommer dvs 4 stks i alt
- 2 dl piskefløde
- 80 gr sukker svarende til 4 spsk
- 2 tsk vaniljesukker eller anden smag
Instructions
- Pisk æggeblommer og sukker i 3 minutter. Snyd ikke med tiden. Jo længere, des bedre. Det skal være en tyk, cremet æggesnaps
- Bland vaniljesukker og fløde i og pisk yderligere 3 minutter
- Kom massen i en fryseboks og frys i minimum 4 timer